49
Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО: Трус 4,7 по Рихтер удари Източна Турция

viber icon

Поредно земетресение бе отчетено днес в област Ерзурум, Източна Турция. По данни на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия (AFAD)  в 11.31 часа (10.31 българско време) е станало земетресение с магнитуд 4,7, чийто епицентър е определен като Кьопрюкьой, на 53 км. от областния център Ерзурум. 

В петък района беше разтърсен от земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер.  

Според АFAD днешното земетресение е станало на 6,9 километра под земната повърхност. 

Институтът за изследване на земетресенията в Кандили, Истанбул обяви магнитудът на земетресението в Кьопрюкьой за 4,8, докато AFAD го обяви за 4,7. Няма информация за човешки жертви и съществени имуществени загуби при земетресението, което е усетено и в околните райони и центъра на Ерзурум.

Губернаторът на Ерзурум, Окей Мемиш, каза в изявление за вестник Созджу: „Нашите екипи продължават да работят в района. Сега нямаме нови пострадали или разрушения. Евакуирахме всички сгради, повредени при предишното земетресение в Кьопрюкьой.  Разположихме нуждаещите се граждани в палатки и контейнери. Всички нужди на гражданите ще бъдат задоволени“, каза той.

След земетресението с магнитуд 5,1 по Рихтер, което се случи в квартал Кьопрюкьой в Ерзурум, 45 къщи са били сериозно повредени. В района през целия уикенд имаше десетки по-слаби вторични трусове. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?