4232

Извънредно! САЩ: Иран може да атакува Израел в неделя сутринта

Съединените щати смятат, че е вероятно Иран да атакува Израел в неделя сутринта

Това съобщи Ал Джазира, цитирайки неназован американски служител.

„Има голяма вероятност Иран да атакува Израел в ранните часове на неделя“, каза служителят пред телевизионния канал.

Вечерта на 1 април израелската авиация нанесе удар по сградата на генералното консулство на Иран в сирийската столица Дамаск. В сградата на консулството се помещаваше и резиденцията на иранския посланик Хосейн Акбари, който не пострада по време на атаката. Според изявление на сирийското министерство на отбраната сградата на консулството е напълно разрушена в резултат на ракетна атака.
Според Корпуса на стражите на ислямската революция на Иран (елитна сила на въоръжените сили), израелският удар е убил седем офицери, включително двама старши генерални съветници: Мохамад Реза Захеди и неговия заместник, бригаден генерал Мохамад Хади Хаджи Рахими.

Иранското външно министерство заяви, че си запазва правото да отговори на израелския въздушен удар по генералното консулство в Дамаск, както и да определи как точно да „накаже агресора“. В сряда Елаф съобщи, че Израел се готви да нанесе удари по цели в Иран, ако Техеран отговори на атаката срещу консулството му в Дамаск с атаки срещу израелски цели, цитира fakti.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?