71

Извънредно решение! Зеленски обяви създаването на грандиозен отбранителен съюз

Производителите на военно оборудване и оръжия от цял свят, които споделят намерението ни да осигурим реална защита срещу агресия, могат да се присъединят към алианса, заяви украинският президент

 

Украинският президент Володимир Зеленски обяви създаването на Съюз на отбранителните индустрии. Това предаде украинската агенция Укринформ. 

Това е голямата новина, за която украинският президент намекна в петъчния ден.

Държавният глава направи изявлението на Първия международен форум на отбранителната индустрия, който се провежда в Киев. 

"На този форум съобщаваме за създаването на Форум на отбранителните индустрии. Съюз, който зачита международното право и знае как да работи за истинска защита на международното право, защита на сигурността от всякаква агресия - и говоря не само за Украйна, но и за сигурността на всяка страна в света", заяви Зеленски. 

Той добави, че е разработена основна декларация като основа на алианса и отбеляза, че производителите на военно оборудване и оръжия от цял свят, "които споделят намерението ни да осигурим реална защита срещу агресия", могат да се присъединят към него.

Декларация

"Декларацията вече е подписана от 13 "известни" компании, които са готови да изградят "нов арсенал на свободния свят" заедно с Украйна", подчерта Зеленски.

Украинският президент отбеляза, че с агресията срещу Украйна Русия е показала на всички държави по света, че може да отправи заплаха към суверенитета им.

Според него от отбраната на Украйна във войната и от действията на Киев за освобождаване на нейната територия всяка страна разбира от какво се нуждае за да попълни собствените си нужди в областта на отбраната - "какви оръжия, какви индустрии, какви модерни технологии, какви съюзи".

"С начина, по който издържахме във войната, и с начина, по който Украйна ще победи, ние предоставяме успешна стратегия за национална и колективна отбрана на всички останали по света, които ценят мира.

Дългосрочна стратегия 

Точно сега, за следващите десетилетия, се определят най-мощните отбранително-промишлени комплекси, какви ще бъдат техните приоритети и какъв ще бъде стандартът на отбраната в света. Това се определя именно в Украйна", каза той.

В Първия международен форум на отбранителната индустрия в Киев участваха около 252 компании от областта на отбраната от над 30 държави.

"В момента тук са представени над 30 държави от цял свят. Европа, Америка, Азия, Австралия. 252 отбранителни компании, които произвеждат пълен набор от оръжия и отбранителни системи и решения", каза Зеленски в реч на откриването на форума.

В същото време той добави, че основното на форума е "увереността на свободния свят, че можем и ще защитим нашите хора, нашите ценности".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Фейкаренко

Фейкаренко

30.09.2023 | 22:18

Зеленото джудже има победа след победа по страниците на Марица, а форумския ДБ дебил и ПП трол нацвъкал плюсчета и минусчетата в коментарите сам!

Отговори
6 0
хахахаха

хахахаха

30.09.2023 | 17:55

Само преди два дни "агресорът" разруши завод за ремонт на ракети в киев, за танкове в Харков а идолът на Марица правел съюз. За кога бе,Усрайна вече е на системи.

Отговори
12 12
Пловдив

Пловдив

30.09.2023 | 14:20

Има ли кой да се бие още за този ненормалник.

Отговори
19 17
Русия

Русия

30.09.2023 | 13:44

Смешно е да си през..... Уникално съчетание

Отговори
9 13
хм-хм

хм-хм

30.09.2023 | 13:40

Ами този съюз не е ли нато? И ако не е нато,но ще изпълнява неговите функции защо тогава ни е нато?

Отговори
13 14
калин

калин

30.09.2023 | 15:10

може да е нещо като НАТО, но освен военен може и да е политически съюз, който не е толкова бюрократичен и тромав. Идеята може да има бъдеще.

Отговори
11 8
Ново

Ново

30.09.2023 | 13:39

Трябва да се създаде съюз на всички народи населяващи Украйна да имат право на автономия когато янкоукрките тормозят тези народи. Това право трябва да е за целия свят като ясно се разграничи тормоза и неглижирането на свободата на малките общности по света за всяка държава Янките са ,,народа" с най много пресръплвния по целия свят.

Отговори
17 21
777

777

30.09.2023 | 13:18

Естествено на евреите единствената им цел е била да експлоатират всичко и всеки, под колективна форма и загриженост и порад това са преследвани още от времето на Нерон

Отговори
17 17
Аууууууу

Аууууууу

30.09.2023 | 13:01

Значи Зеленясълия чииииифут от дрога и лакомия веке няма да оди къде Москва щом ще прави отбрана

Отговори
25 27
Зеленски е всеотдаен

Зеленски е всеотдаен

30.09.2023 | 12:56

във врънкането за пари и оръжие.

Отговори
33 35

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?