1553

Извънредно! Путин не се отказва от преговорите с Украйна

Москва не се отказва от преговори с Киев и разчита да постигне споразумение по дипломатически път. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на срещата си с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, който е на посещение в Москва.

„Въпреки че се провежда военна операция, ние все пак се надяваме, че ще успеем да постигнем споразумения и по дипломатически път - водим преговори и не се отказваме от тях", заяви руският лидер.

Украйна предлага ситуацията с териториите на Крим и Донбас да бъде разгледана едновременно на ниво държавни глави на двете страни, но тези въпроси не могат да бъдат решени без предварителни обсъждания. В същото време Москва не е съгласна да подписва споразумения за сигурност без тези въпроси да бъдат урегулирани, заяви Владимир Путин.

Той обърна внимание, че след събитията в Буча украинските преговарящи „се оттеглили от своите предишни намерения да внесат в скоби въпроса за гаранциите за сигурност и териториите на Крим, Севастопол и републиките в Донбас“.

„Те просто се отказаха от това. И в своя проект за споразумение, който ни представиха, просто записаха два члена, че тези въпроси трябва да се решат на среща на държавните глави. Но за нас е ясно, че тези въпроси – ако ги пренесем на ниво държавен глава, без да бъдат решени предварително поне в рамките на проекта на споразумение, няма да бъдат решени изобщо“, заяви Путин.

Той беше категоричен, че Москва не може да се подпише под документ за гаранции за сигурността, без да бъдат решени териториалните въпроси, свързани с Крим, Севастопол и републиките в Донбас.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ЛУЦИФЕР

ЛУЦИФЕР

26.04.2022 | 22:11

ТОВА Е ИМЕТО НА ПУТИН. Ще гори в АДА!

Отговори
5 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?