Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Гърция поряза българите за морето, затваря границите от 23 до 7 сутринта

viber icon

Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП Промахон/Кулата на границата с България. Забраната влиза в сила от този петък вечерта. Това обяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас като част от мерките във връзка с увеличаването на случаите на коронавирус в страната, съобщи АНА-МПА.

Ден преди това Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП Какавя на границата с Албания, но от петък тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без Промахон.


По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че "на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство".

"Първото са честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. Мнозина от тях продължават да влизат и излизат, все едно няма нищо", заяви правителственият говорител.

Второто огнище са струпванията на правостоящи клиенти, особено в баровете, но и на сватби, кръщенета и други социални събирания. Третото огнище са средствата за масов транспорт.

Отново над 1300 нови случая на COVID-19 са установени за денонощие в Румъния. Общият брой на заразените нарасна с 1345 души до 57. Броят на починалите лица с потвърдена коронавирусна инфекция нарасна с 45 до 2432.

Според последните данни за ден в Албания е регистриран нов рекорд на новозаразени - 139 души.

Германия пък отчете най-голям брой новозаразени с коронавируса за един ден от три месеца - 1045 нови случая. За пръв път от май този показател надхвърля 1000, но все още е много под пика от април, когато за един ден е имало повече от 6000 нови случая.

Германия съобщи, че ще въведе задължителни тестове за коронавирус за пристигащи от високорискови райони. Досега отделните германски провинции можеха да поискат от пристигащите от високорискови райони да се подложат на 14-дневна карантина, но тестването беше доброволно.

Тревожен ръст на новите случаи на коронавирус се наблюдава и във Франция и Испания.

Коментари (7)

Безумно заглавие

Безумно заглавие

09.08.2020 | 15:31

Какво целите с подобни лъжливи заглавия? От доста време туристите минават САМО през Кулата-Промахон. Кой е порязан за морето? Как си позволявате да бълвате фалшива информация и полуистини непрекъснато?!

Отговори
1 0
Дървен философ

Дървен философ

07.08.2020 | 17:54

Айде на село гражданята от панелките фа издоите кравите

Отговори
0 0
реципрочни мерки

реципрочни мерки

07.08.2020 | 10:06

За всички страни въвеждащи ограничения за наши граждани и срляндури

Отговори
0 0
Брей

Брей

06.08.2020 | 19:38

Умници ,нещастници ,ще ми ходят в Гърция ,нали сте социално слаби .

Отговори
1 1
alex

alex

06.08.2020 | 18:41

Какво точно се разбира под "в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП Промахон/Кулата на границата с България" ? Те другите пунктове са затворени за българи още преди месец

Отговори
0 0
Ейй

Ейй

06.08.2020 | 17:08

Що така бе , всички селяни ся ще идат на нашето море и трябва да ин гледам сурите криви селски . Да си седите на село на канала ейй и чакайте да отворят границите и газ да ви няма със щайгите домати о сланина !

Отговори
1 9
фен на бяло море

фен на бяло море

07.08.2020 | 07:35

Нямаш ли друга работа ами си седнал да пишеш глупости

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?