49
Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Експлозия в мина до Измир, пострадаха десетки

viber icon

Десетки пострадаха при взрив във въглищни мини в турския квартал Кънък, окръг Измир. Инцидентът, за който се предполага, че е вследствие на експлозия на газ гризу, е станал около 21 часа снощи. В мината работят близо 50 миньори. Някои от тях са засегнати от газа.  


Губернаторът на Измир Явуз Селим Кьошгер заяви в изявлението си, че при срутването няма жертви, а 22 души са леко ранени.  

По-късно през нощта здравният министър Фахретин Коджа направи следното изявление в социалните мрежи:

„След срутването от експлозията в мината в Кънък 45 души са ранени, като са отведени до болниците в Кънък, Бергама и Сома. На местопроизшествието са изпратени 14 линейки, 2 спасителни екипа и общо 48 души медицински персонал.


Министърът на енергетиката и природните ресурси Дьонмез посочи:


 „Предавам най-добрите си пожелания на нашите миньори, които пострадаха при частичното срутване в кариерата в Кънък. Нямаме сериозно пострадали.“

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

19.12.2021 | 07:16

Sfet 11g️️️️️️️️️☠️☠️️️⛹️⛹️‍‍

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?