Следвайте ни

Извънредно! Безредиците в Чили продължават! Жертвите вече са 13

viber icon

Броят на загиналите в протестите срещу чилийското правителство вече е 13 души, съобщи Би Би Си. 

Недоволството започна в Сантяго този понеделник, след като управляващите повишиха цената на билетите за метрото. След това протестите обхванаха и други големи градове като бунтовете са насочени срещу ниския стандарт на живот в страната.

В понеделник президентът Себастиан Пинера, обяви, че е готов да се срещне с опозиционните лидери за "ново социално споразумение за намиране на по-добри решения на проблемите, засягащи чилийците".

Държавният глава промени тона си, спрямо предишното си изказването, че страната е във война с "могъщ, безмилостен враг, който не зачита нищо и никого и иска да върши насилие и престъпления без всякакви ограничения".

Протестите в южноамериканската държава събират разнородни групи недоволни. Някои от тях са напълно мирни, но други са по-радикално настроени - използват спрейове и графити и влизат в конфликт с органите на властта. 

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне студенти в столицата Сантяго. В целия град има опожарени и разграбени магазини.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?