Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Арестуваха Брендо в Украйна ВИДЕО

viber icon

Издирваният наркобос Евелин Банев-Брендо е арестуван в Украйна, съобщи БНР. 

Той е бил задържан в наета от него къща до Киев, където се е укривал с чужди документи. В нея имало нарколаборатория и засят канабис.

Заедно с Брендо са били задържани и още няколко души, които също са с криминални прояви.

От украинската полиция към момента не дават повече информация.

Източници в МВР потвърдиха информацията, че задържаният български гражданин е именно Евелин Банев-Брендо.

Оттук нататък трябва да бъдат задвижени съответните процедури за неговата екстрадиция.

Брендо беше обявен за организатор на международен канал за кокаин от Южна Америка до Европа. Впоследствие той получи присъди за наркотрафик в Италия и Румъния, а у нас беше осъден за пране на пари. 

 Интерпол неуспешно издирва Банев от 2016 г. Последно той беше окончателно осъден на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик от Върховния касационен съд (ВКС) в България през 2018 г. В Италия и Румъния пък го очакват присъди от съответно 20 и 10 и половина години зад решетките.

В крайна сметка Банев беше временно върнат от Италия, за да присъства на процеса си в България и така успя да изчезне.
Той беше задържан в България през 2012 г. и предаден на италинските власти за началото на делото му там. Впоследствие те отказваха да го пуснат обратно в София, където пък беше постъпило искане за екстрадицията му в Румъния. В крайна сметка Банев беше временно върнат от Италия, за да присъства на процеса си в България и така успя да изчезне.

През юли 2013 г. съдът в Милано за първи път осъди Брендо на 20 години затвор. През септември 2015 г. Касационният съд в Италия отмени присъдата и я върна за доразглеждане в Апелативния съд в Милано. На 23 март 2016 г. той обаче потвърди първото решение. През март 2017 г. Банев обжалва, но 20-годишната му присъда окончателно беше потвърдена от третата инстанция на 8 юни същата година.

Междувременно през юни 2016 г. българинът получи 14 години затвор от съдът в Букурещ по обвинение, че е организирал внасянето на над 51 килограма кокаин на територията на Румъния. Година по-късно Апелативният съд в румънската столица намали наказанието му на 10 години и половина.

В началото на 2013 г. Софийският градски съд осъди на 7 години и половина Банев за участие в организирана престъпна група, изпрала над 20 млн. лв. от трафик на наркотици, както и за извършването на повече от две финансови операции с пари, придобити отново от наркотрафик. На 17 март 2017 г. Софийският апелативен съд намали присъдата на Брендо на 6 години затвор, която впоследствие беше потвърдена от ВКС.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Банкянският Бог

Банкянският Бог

10.09.2021 | 18:43

Трябваше да оди при братя Галеви, и те бяха осъдени при Бибитко и въпреки това НЯ-КОЙ им осигури възможност да “духнат”

Отговори
15 3
ami

ami

10.09.2021 | 15:44

Ами като не си стои в България......

Отговори
23 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?