Следвайте ни

Извадиха на светло много лична информация за Меган Маркъл

viber icon

Американски частен детектив е събирал лична информация за Меган Маркъл и я продавал на британския вестник "Сън", предаде Би Би Си.

"Даниел (Дано) Ханкс показа пред наш журналист копие от доклад, написан в края на 2016 г.

Малко преди това в публичното пространство започнаха да циркулират новините за интимната връзка на американската актриса с британския принц Хари", допълни медийната корпорация.

"В документа фигурират телефонът на Маркъл, номерът на социалната ѝ застраховка, данни за нейни бивши интимни партньори и роднини", разказа Ханкс пред Би Би Си.

"В САЩ събирането на лични данни от страна на частни детективи е строго регламентирана. Тази дейност е позволена в някои случаи (полицейски разследвания, съдебни дела и т.н.). Събирането на данни от личен характер с цел последваща медийна публикация е преследвано от законите и на държавно, и на местно ниво", посочи още базираната в Обединеното кралство медия.

"Сред условията за работа с господин Ханкс бе и това той да спазва правните норми. Това отговориха на наш въпрос от "Сън", допълни Би Би Си.

Представител на аристократа и неговата съпруга от своя страна заяви: Въпросната информация сериозно подкопава доверието към определени медии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?