71

Извадиха живо 20-дневно бебе изпод развалините след труса в Турция

Докато Турция скърби за жертвите след нечуваните земетресения, причинили безпрецедентни разрушения, чудотворни истории за избавени изпод развалините хора идват от засегнатите райони.

АА

Историите за спасени хора дадоха лъч надежда на засегнатите от разрушителните земетресения в понеделник в Южна Турция, които убиха най-малко 12 391 души и раниха 62 914 други. 

 

Унгарски спасителен екип снощи извади 18-месечно живо дете от развалините на срутена сграда в Хатай, в една от 10-те провинции, засегнати от земетресенията. То беше откарано в болница.

АА

„Заедно с местни институции и доброволци, унгарските екипи за търсене и спасяване досега са спасили 24 души“, заяви унгарския посланик в Анкара Виктор Матис в Туитър.

АА

От вторник пристигнаха няколко полета от Унгария с екипи за търсене и спасяване.

АА

В южната провинция Кахраманмараш, където беше епицентъра на земетресенията, екипи за търсене и спасяване извадиха 60-годишния Рамазан Айранпинар от развалините на осеметажна сграда около 63 часа след бедствието.

 

Междувременно 59-годишна жена, която беше блокирана сред развалините на шестетажна сграда в квартал Дулкадироглу в провинцията, беше спасена 58 часа по-късно.

АА

Още добри новини от провинцията дойдоха, след като екипи за търсене и спасяване чуха шум от отломките на пететажна сграда в района.

АА

Млада жена беше извадена от останките, след като беше блокирана там в продължение на 61 часа и беше прехвърлена в близката болница след оказване на първа помощ.

 

Добри новини дойдоха и от провинция Хатай, която беше най-силно засегната от земетресенията.

АА

Екипи за търсене и спасяване в центръра на Антакия, в провинция Хатай спасиха 20-дневният Керем Агирташ, който беше под развалините. Той беше спасен 60 часа след трусовете. 

АА

Стана ясно, че бебето Керем, на което бе оказана първа помощ от спасителните екипи, е в добро здраве.

АА

Също в Хатай момиче беше извадено живо изпод отломките на сграда. На същото място и други членове на семейството преди това бяха спасени. Екипите успяха да извадят 8-годишната Беян Хадап от развалините, 61 часа след трусовете. Раненото момиче незабавно е откарано в болница както и членовете на семейството ѝ Мулхем Ал Хадап и Махир Ал Хадап.

АА

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, с епицентър в провинция Кахраманмараш, удариха и девет други провинции и засегнаха повече от 13,5 милиона души. Няколко държави в региона, включително Сирия и Ливан, усетиха силните земетресения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?