Следвайте ни

Изтриха Нютон от учебниците заради расизъм

viber icon

Борбата с расизма изтри името на смятания за най-голям математик, физик, астроном и алхимик в световната история Исак Нютон.

На учители в Ню Йорк им е забранено да наричат законите на Нютон с името на създателя им заради цвета на кожата му. Така училището се включило в борбата срещу превъзходството на бялата раса, пише City Journal.

“Ще наричаме законите на Нютон трите фундаментални законa на физиката. Казаха ни, че трябва да се “децентрализира белотата” и че децата трябва да се научат, че във физиката има нещо повече от Нютон”, обяснил ученик.

В щата Орегон пък ръководството на училище намерило расизъм в учебната програма по математика. Департаментът по образование на щата се обединил около мнението, че превъзходството на бялата раса се изразява в начина, по който се търси правилният отговор на задачите. Според тях досегашната математика била доминирана от Западната цивилизация, но освен наложената система, имало и китайски сметала, и различна бройна система в някои африкански племена. Затова и оттук нататък се въвежда нов предмет, който се нарича етноматематика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Eugeni

Eugeni

15.03.2021 | 16:42

Идва краят на цивилизацията! Нисшите раси, все още намиращи се в началните етапи на човешката еволюция, постепенно ще завладеят света и ще ликвидират постигнатото от гения на човека!

Отговори
1 0
Иван

Иван

14.03.2021 | 18:57

Идиоти!

Отговори
4 0
това доказва че

това доказва че

14.03.2021 | 10:06

педераслъка е заразен

Отговори
4 0
Това  е  дискриминация

Това е дискриминация

14.03.2021 | 09:28

Да отричаш един човек заради бялата кожа е нов расизъм.

Отговори
8 0
Vall

Vall

14.03.2021 | 01:13

Тия съвсем изтрещяха,да боядисат и киселото мляко в черно...

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?