46
Следвайте ни

Изтеглиха 50-тонен трамвай на състезание за най-силния мъж

viber icon

Шофирането на трамвай е предизвикателна работа, но да го дърпате с голи ръце е много по-трудно. Служителите на истанбулското метро, което управлява и градските трамваи, изпитаха това от първа ръка в неделя в състезанието за предизвикателство за най-силния мъж "Metro Istanbul Strongman Challenge".

В централата на транспортното дружество служителите се събраха, за да се състезават в теглене на трамвай с тегло 46,9 тона. 

Първата награда в състезанието спечели петчленният отбор, съставен от шофьори и персонал на трамвайна линия, работеща между Кабаташ и Багджълър от Истанбул. Те успяха да изтеглят влака на 20 метра за 40,09 секунди. 

Състезанието бе проведено между девет отбора.

Екипите изпробваха силата си на новия трамвай, който се движи между кварталите Джибали и Алибейкьой, който преминава покрай българската желязна църква "Св. Стефан" в кв. Балат. Линията беше открита тази година, като догодина тя ще бъде удължена до оживения район Еминьоню. 

Превозното средство е с 16 тона по-тежко от трамвая, използван в миналогодишното първо състезание по рода си.

Всички състезатели, които участваха в събитието, където имаше тежка борба, получиха грамоти за представянето си.  

В състезанието участваха и две жени, като общия брой на участниците бе 45 души.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?