4232

Израелски войници с шокиращи открития в Газа, ето какво намериха...

Израелски войници са конфискували голямо количество оръжия, скрити в родилното отделение на болницата "Аш Шифа" в ивицата Газа

Това съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Войниците са открили оръжия, скрити във възглавниците и леглата на пациентите, както и в таваните и стените на комплекса - включително десетки минохвъргачки, взривни устройства, оръжия със снайпер, калашници, пистолети, зарядни устройства, патрони, минохвъргачки, боеприпаси и комуникационни устройства, съобщиха ЦАХАЛ.

Капитан Янаи, командир на разузнавателното подразделение "Нахал", на което е било възложено да действа в родилното отделение, силите са получили разузнавателна информация за бойци на "Хамас" и оръжия в отделението.

 "Първо съобщихме на всички цивилни, които се криеха под сградата, и стотици цивилни, жени и деца излязоха при нас - включително терористите, които се криеха зад тях", каза Янаи. "След всички предупреждения преминахме към избирателно претърсване в района на родилния дом. Намерихме много оръжия, използвани от врага, а също така се натъкнахме на няколко терористи, които откриха огън по нас. Терористите бяха убити на място".

Израел си върна в "Аш Шифа", най-голямата болница в Газа, на 18 март, след като получи разузнавателна информация, че високопоставени фигури от "Хамас" се намират в комплекса и планират нападения. От влизането си в комплекса Израел е убил над 200 терористи и е задържал 800 заподозрени в тероризъм, за поне 500 от които е потвърдено, че са членове на терористичните групировки "Хамас" или "Палестински ислямски джихад".

ТПС съобщи, че в една от сградите на болницата "Хамас" е създал малък правителствен административен център с представители на правителствените министерства, особено на министерствата на образованието, на вътрешните работи, на финансите и на полицията. В деня, в който израелските сили влязоха в комплекса, "Хамас" се готвеше да изплати заплатите на стотици свои граждански и военни служители.

Според говорителя на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари 85% от болниците в Газа са използвани от "Хамас" и "Палестински ислямски джихад" за терористични цели.

През декември Ахмед Калот, директор на болницата "Камал Адван" в северната част на ивицата Газа, потвърди пред израелски следователи, че той и други служители са били агенти на "Хамас" .

По време на разпита Кахлот описва как "Хамас" е използвал болници и линейки, за да укрива свои агенти, да извършва военни действия, да транспортира членове на терористични отряди и дори да предаде отвлечен израелски войник.

Други жители на Газа са разказали на израелските разпитващи, че са се внедрили дълбоко в Палестинското дружество на Червения полумесец, за да използват болниците като база за нападения.

Както съобщи ТПС, "Хамас" широко използва болница "Аш Шифа", като изстрелва ракети от нейния комплекс, крие заложници в недрата на сградата, измъчва сътрудници и копае тунели, свързани с близките обекти. Израел публикува и запис на телефонен разговор, който потвърждава, че "Хамас" съхранява и поне половин милион литра гориво под комплекса.

Най-малко 1200 души бяха убити, а 240 израелци и чужденци бяха взети за заложници при нападенията на "Хамас" срещу израелски общности в близост до границата с Газа на 7 октомври. От останалите 134 заложници Израел наскоро обяви 31 за мъртви, цитира dariknews.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Israel teririst

Israel teririst

01.04.2024 | 17:15

Ударихте дъното с тази медийна пропаганда! Светът видя що за сган са ционистите. И да се опитват да се изкарат жертви, малко са тези които ще им повярват.

Отговори
2 0
Боб

Боб

01.04.2024 | 17:14

Добре, че тук се споделят "проверени" факти и данни, че инак щях да се притесня. Едно изречение няма вярно тук, хахахах. Дори САЩ потвърдиха, че няма тунели и открити оръжия под болници и прочие.

Отговори
2 0
абе

абе

01.04.2024 | 15:32

кви са тия тъпотии. от къде я вземате тая информация- от ционистите ли? лъжи и нищо друго.

Отговори
3 0
Чоко

Чоко

31.03.2024 | 20:56

Заблудена пасмина,щом най-старият и голям враг на Израел - Египет не ги допуска на територията си и за да ги отблъсква по протежение на границата са нито дълбоко в земята много на гъсто метални шишове защото преди с магарета в тунелите са прекарвали оръжие и контрабандни стоки ... !!!

Отговори
5 3
А Родшилдовата

А Родшилдовата

31.03.2024 | 20:38

И шорошоядска пасмина ко да я прайм преди да изтрепем арабите Я предлагам на сапун

Отговори
3 6
клоака

клоака

31.03.2024 | 20:30

Гадно племе , което и даже и останалия арабски свят не понася. Освен ненавист към всеки и всичко и тероризъма като национален идеал, нищо друго не вирее там !

Отговори
7 6
Отлично!

Отлично!

31.03.2024 | 19:53

Тия още от родилния дом са готови за терористи! Какви мирни граждани и какви терористи криещи се зад тях? Как делите едните от другите? Ти си пациент или родилка а във възглавницата ти мини,пък в дюшеците рпг-та и калашници! Вие бихте ли оставили жена си да ражда там или бихте предпочели да роди сама вкъщи?

Отговори
6 6
Батко

Батко

31.03.2024 | 19:27

Докато не ги изтребят тия палестински вредители, не трябва да мирясат!

Отговори
18 5
Бой

Бой

31.03.2024 | 21:09

До дупка!

Отговори
5 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?