1553
Следвайте ни

Израел ще вкарва миските по втория начин заради мутанта

viber icon

Израел няма да отлага или отменя конкурса Мис Вселена в Ейлат на Червено море на 12 декември поради въвеждането на забрана за влизане на чужденци в страната след появата на нов щам на коронавируса Омикрон. Това заяви в неделя министърът на туризма на еврейската държава Йоел Развозов.

„Това е събитие, което ще се излъчва в 174 страни по света, събитие, от което Ейлат наистина има нужда“, каза ръководителят на израелското министерство на туризма, цитиран от Jerusalem Post.

По думите му, за да се осигури влизането в страната на чуждестранни участници в конкурса, ще бъдат използвани разрешения на специалната комисия за избягване на двуседмичната забрана за влизане на чужденци в страната поради нова щам на коронавирус. Този режим влиза в сила от 29 ноември за две седмици.

„Така с помощта на специалната комисия ще проведем това събитие, което страната вече е обявила и не можем да отменим“, каза още Развозов. Според министъра на участниците в състезанието може да се наложи да си правят PCR тест на всеки 48 часа, може да се въведат и редица други ограничителни мерки.

Израелската правителствена комисия по коронавируса постанови в неделя вечерта, че от 29 ноември за 14 дни „влизането на всички чужди граждани в Израел е забранено, освен в случаите, одобрени от специална комисия“.

Всъщност Израел затвори отново границите си за чужденци по-малко от месец след отварянето им. На 1 ноември Израел разреши влизането на чуждестранни туристи, ваксинирани преди не повече от шест месеца с одобрени от СЗО лекарства, както и при спазване на редица условия за броя на получените дози ваксини и бустери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?