3906

Израел е унищожил над 60 на сто от сградите в Ивицата Газа

Жителите на Газа са изправени пред истинска хуманитарна катастрофа поради израелската война срещу анклава.

Израелската армия е унищожила повече от 60% от домовете и жилищните единици в ивицата Газа, съобщи правителствената медийна служба в Газа вчера.

„Нашият народ е изправен пред страшна и влошаваща се хуманитарна катастрофа поради унищожаването от израелската армия на над 60% от домовете и жилищните единици в ивицата Газа, особено в провинциите Газа и Северна Газа“, се казва в съобщението.

„В разрушените жилищни единици са се подвизавали повече от 50 000 семейства, които са загубили домовете си изцяло, в допълнение към 250 000 жилищни единици, частично разрушени от окупацията“, се добавя в него.

Относно състоянието на здравния сектор в Газа, медийният офис обяви, че той „също преживява сериозен колапс. Повече от 26 болници и 55 здравни центъра са преустановили дейност поради бомбардировките.

Службата посочи, че „телата на хиляди хора все още са под развалините и екипите на гражданската защита не са успели да ги извадят поради липсата на гориво за останалото износено оборудване.“

Тя подчертава, че „Газа се нуждае от 1000 камиона дневно, превозващи необходимата и ефективна помощ и един милион литра гориво дневно, за да започне ефективно фазата на възстановяване“.

Тя държи Израел и международната общност „пълно отговорни за престъпленията, извършени от израелската армия по време на войната в ивицата Газа“.

Службата призова за „спешно влизане на хуманитарна помощ и да не се отлага или възпрепятства влизането на голям брой камиони“.

Тя призова арабските и ислямските страни, Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество да „разработят спешен арабски и ислямски спасителен план за намиране на бързи хуманитарни решения за настаняване на повече от четвърт милион семейства“, които са загубили домовете си или чиито домове са засегнати.

Той също така призова арабските и ислямските страни и света да „въведат напълно оборудвани полеви болници с медицински устройства, за да се опитат да спасят десетки хиляди ранени и болни хора, които са пострадали много по време на войната“.

В този контекст медийният офис призова за „влизане на стотици части от оборудване и машини за Гражданската защита и екипите за спешна помощ, за да могат да извлекат стотици тела на жертвите, които все още са под развалините“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Браво!

Браво!

01.12.2023 | 15:56

Още 40% и войната ще свърши.

Отговори
4 2
поговорка

поговорка

01.12.2023 | 15:22

Каквото повикало - това ти се е чуло и видяло!

Отговори
2 1
Разбираме

Разбираме

01.12.2023 | 14:13

И всичко това със хуманитарна и висша човещина чиииииифутска цел И както е казано по Родшилдовски банкерски лаф чииииифутски На заем кредит тъпкано се връща Туй значи че 100 процента от Исраел ще бъде разрушен 60 процента разрушени палестински сгради + 40 процента лихви Те ви 100 процента

Отговори
2 5

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?