49

Израел даде нов срок за евакуация на цивилните палестинци в Газа

Израелската армия днес даде нов срок на цивилните палестинци в северната част на Газа да се евакуират на юг, предаде Ройтерс.

Цивилните могат да напуснат района между 10 ч. сутринта (07:00 ч. по Гринуич) и 13 ч. следобед по определен маршрут, се посочва в изявление на израелската армия, разпространено на арабски език в социалната мрежа "Екс“.

Израелските сили за отбрана уверяват палестинците, че в този времеви период няма да атакуват въпросния маршрут.

 През последните дни се появиха съобщения, че палестинската ислямистка групировка "Хамас“ възпрепятства евакуацията на цивилни от северната част на Газа. Израел многократно е обвинявал "Хамас“, че злоупотребява палестинското население, използвайки го като жив щит.

Според израелската армия стотици хиляди палестинци вече са се преместили в южната част на анклава.

ООН разкритикува тези разпореждането на Израел за евакуация от района, в който живеят около 1 100 000 души и предупреди, че това ще доведе до хуманитарна катастрофа.

 

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Колко хуманно

Колко хуманно

15.10.2023 | 17:22

Зарежете всичко, махнете се, как ще оцелеете на чуждо място без жилище, без помощ отникъде, не ни интересува. Предупредили сме ви, защото сме хуманни. След което ще унищожим всичко, и жилищата, и имуществото в тях, и хората. Ние сме Богоизбрани, а вие сте унтерменши. Опс, това май беше нацистко.

Отговори
0 2
Хуманизъм

Хуманизъм

16.10.2023 | 01:15

Прочети какво означава хуманизъм. Хамас не са хора а хлебарки и подлежат на изтребване.

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?