1553

Изпраща ли САЩ кораби в Черно море? Отговорът

САЩ нямат намерение да изпращат военни кораби в Черно море в обозримо бъдеще, с цел да избегнат по-нататъшна ескалация на напрежението с Русия, каза в четвъртък началникът на щаба на американските ВМС адмирал Майкъл Гилдей.

„На този етап мисля, че ще стоим далеч от Черно море. Сега, по отношение на ескалация, по отношение на отбраната, той е доста близо до фронтовата линия“, каза американският военен лидер на семинар в Център за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

Той също така отговори отрицателно на въпроса дали Вашингтон разглежда възможността за прехвърляне на плаващите болници „Комфорт и милосърдие“ в Черно море „за оказване на медицинска помощ на украинците“. „Не обмисляхме (тази опция)“, каза Гилдей, цитиран от ТАСС. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Віта́лій Кличко́

Віта́лій Кличко́

29.04.2022 | 10:34

Кметът на Киев Виталий Кличко отправи призив към българските власти за по-категорична позиция в конфликта в Украйна. „Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София или друг български град? Никой не дава гаранции на никого, а позицията на някои български политици е „И вълкът сит, и агнето цяло“. От една страна са срещу войната, от друга искат да имат добри отношения с Русия“, каза Виталий Кличко. По думите му "всяко бизнес отношение с Русия означава, че подкрепяш войната". „Днес светът е черно-бял, или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор. Всяко бизнес отношение с Русия означава, че подкрепяш войната и руската армия, която срива наши сгради и убива цивилни“, заяви кметът на Киев.

Отговори
3 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?