2374

Изоставени като кучета: Руски резервисти се загубиха в украинските гори, молят за помощ

Около 70 мобилизирани резервисти от руската армия са били изоставени в украинските гори, съобщава телеграм каналът АСТРА, публикувайки и видео с техни роднини, които се опитват да им помогнат.

„Момчетата са изоставени в гората, без боеприпаси, без храна и вода. Обстрелвани са от летци, има ранени и убити. Останаха и без командир, той също е ранен. Били са изоставени като кучета!", оплакаха се техни близки.

По думите им мобилизираните е трябвало да копаят окопи с ръце, за да се скрият от обстрелите, тъй като дори не са им дали лопати.

Близките разказват, че мъжете са били изпратени на война на 10 октомври от село Маршал Жуков, Курска област. В момента не е известно местоположението им, знае се само, че са някъде в района на Лиман.

"Те самите не знаят. Говорят за някаква гора. Има двама мои роднини, двама братя. Момчетата молят за помощ, на война не трябва да е така. Ние сме велика държава, а това, което им се случва сега, е страшно“, казва близка на двама от мобилизираните.

След като са успели да се свържат с роднините си и да поискат помощ, близките им са се обърнали към доброволци, участващи в предоставянето на хуманитарна помощ. Отговорът на доброволците бил лаконичен - няма как да им помогнат в гората. Близките са се опитали да се свържат с военната служба и мобилизационния пункт, откъдето са били взети резервистите, както и с губернатора на областта. Засега без успех.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Я пак?

Я пак?

19.10.2022 | 15:24

Не разбрах - лопатки няма, ток за телефона има. Намирисва нещо на усраинско...да не казвам.

Отговори
4 7
Ковид Украйна

Ковид Украйна

19.10.2022 | 14:32

Астра Зенека!

Отговори
3 4
почнаха ги като кучета

почнаха ги като кучета

19.10.2022 | 13:52

Сутрешна сводка: ВСУ започват битката за Херсон, руски части преминаха в настъпление на Купянското направление Турските безпилотни апарати Bayraktar са се оказали неефективни в бойни условияРуските части са започнали изненадващо настъпление в посока Купянск, съобщават световните издания. Благодарение на внезапното преминаване на инициативата към руските военни на фронта, частите на руските въоръжени сили са успели да напреднат значително в тази посока, като са поели контрола над редица населени места. Към днешна дата е известно, че по време на настъплението частите на руските въоръжени сили са превзели село Горобиевка в Харковска област и са нанесли значително поражение на частите на 1-ва бригада на Националната гвардия на Украйна. Успешната руска военна контраофанзива не само дава възможност за засилване на контрола над силите на ВСУ в това направление, но и позволява успешни действия за по-нататъшно настъпление към Купянск, а в бъдеще и към Харков.

Отговори
4 7
Св Св Вмчк HIMARS и Св Св Вмчца Стугна

Св Св Вмчк HIMARS и Св Св Вмчца Стугна

19.10.2022 | 13:30

Помощта скоро идва...отгоре. Огненото Божие възмездие ще се стовари върху главите им.

Отговори
8 2
Наско

Наско

19.10.2022 | 13:20

Да ги избият като кучета!

Отговори
4 7
Е ти си

Е ти си

20.10.2022 | 05:10

явно кучето на Павлов? Ако знаеш изобщо кой е, а 80 процентов? !

Отговори
1 1
Копейката

Копейката

20.10.2022 | 10:10

От иZZраждане толкова ли не могат да назначат малко по-умни тролове?

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?