Следвайте ни

Изненада на Марс: Ето какво ще отнесе следващата сонда на НАСА

viber icon

Следващата сонда на НАСА "Пърсивиърънс", която ще се отправи през юли към Марс, ще почете всички лекари и медицински работници от първа линия по света в борбата срещу новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Американската космическа агенция обяви, че метална възпоменателна табела ще е прикрепена към сондата. Тя е изработена през последните месеци от алуминий в черно и бяло, с размери осем на тринадесет сантиметра. Върху нея е изобразена Земята върху постамент, около който се е увила змията - символ на медицината и изцелението. Около планетата е изобразена и траекторията на сондата, предава БТА. 

Работещите в здравеопазването бяха на първа линия, за да ни пазят, по време на подготовката за изстрелването на сондата, каза Мат Уолъс, зам.ръководител проекти в лабораторията на НАСА в Пасадена.

"Те наистина ни вдъхновяваха през цялото време и се надявам, че в замяна този знак и тази мисия ще успеят да вдъхновят и тях поне малко", добави Уолъс.

Изстрелването в космоса на сондата е планирано от НАСА за 20 юли дори и в момент, когато броят на случаите на Ковид-19 във Флорида продължава да расте.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?