71

Изненада: Киев струпа 10 батальона и Leopard 2 до Бахмут, минава ли в контраатака?

Украйна очаква мощен ракетен удар до часове

 

Въоръжените сили на Украйна са разположили до 10 батальона свои войски в околностите на Бахмут, тежки танкове Leopard 2 и може да се опитат да преминат в контраатака, съобщават световните издания.

Според информацията, въпреки факта, че въоръжените сили на Украйна са изтеглили свои сили до 7 хиляди души от Бахмут, тези войски са се прегрупирали и в момента са разположени в покрайнините на града.

Освен това, там допълнително са дислоцирани силите на украинската армия с численост до 10 батальона (6-7 хиляди военнослужещи). Това, според редица предположения, показва, че въоръжените сили на Украйна може да се опитат да предприемат контраатака от фланга.

Според някои съобщения, ВСУ възнамерява да съсредоточи много голяма ударна сила (до 10 бригади) в района на Часов Яр и да нанесе удар във фланга на ЧВК Вагнер, за да деблокира напълно Бахмут.

Изглежда сякаш точно там планират да използват първите "Леопарди" и да нанесат масирани удари с дронове бомбардировачи. Все още не е известно кога точно ВСУ ще концентрира ударния "юмрук", но явно Залужний разчита сериозно на тази контраофанзива.

Самият Пригожин по-рано заяви, че въоръжените сили на Украйна наистина са сформирали групи за евентуално контраобкръжение на Бахмут, който в момента се контролира от руските сили на около 60%.

Според данните на украинските военни, в рамките на следващите 48-24 часа може да бъде нанесен нов масиран ракетен удар по територията на Украйна, съобщават световните издания. 

Това се дължи на факта, че корабите на руския флот са излязли в открито море и са заели районите на изстрелване на ракети.

Общият брой на крилатите ракети "Калибър", намиращи се на корабите, е 16 единици, което, като се вземе предвид възможният удар от далечни и стратегически бомбардировачи, може да доведе до нов мощен удар срещу критичната инфраструктура на Украйна.

Информацията за разполагането в Черно море на група кораби, които са носители на крилатите ракети "Калибър", се съобщава от украинското оперативно командване "Юг".

Как точно украинците са получили такава информация не е известно, но излизането на кораби с ракети "Калибър" в морето, като правило води до скорошен удар по военната и енергийната инфраструктура на Украйна.

Липсата на възможности за извозване на ранени войници от Бахмут води до големи загуби в редиците на Въоръжените сили на Украйна, пише Wall Street Journal.

„Украинските войски понасят големи загуби в Бахмут, особено сега, когато вече няма асфалтирани пътища за превоз на боеприпаси и евакуация на ранените“, подчертава изданието.

Според журналистите ситуацията се усложнява от черните пътища, които са станали непроходими за много от превозните средства.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Никой не вярва на фа шиста Зеленар

Никой не вярва на фа шиста Зеленар

14.03.2023 | 13:09

Плъха да излиза от дупката си и да бие мръсника!

Отговори
12 14
Сутрешна сводка

Сутрешна сводка

14.03.2023 | 11:23

ВСУ трупат нови войски и Leopard 2 до Бахмут, за да го деблокират, Киев очаква мощна ракетна атака до часове.Това се дължи на факта, че корабите на руския флот са излязли в открито море и са заели районите на изстрелване на ракети. Общият брой на крилатите ракети "Калибър", намиращи се на корабите, е 16 единици, което, като се вземе предвид възможният удар от далечни и стратегически бомбардировачи, може да доведе до нов мощен удар срещу критичната инфраструктура на Украйна. Информацията за разполагането в Черно море на група кораби, които са носители на крилатите ракети "Калибър", се съобщава от украинското оперативно командване "Юг". Как точно украинците са получили такава информация не е известно, но излизането на кораби с ракети "Калибър" в морето, като правило води до скорошен удар по военната и енергийната инфраструктура на Украйна. Липсата на възможности за извозване на ранени войници от Бахмут води до големи загуби в редиците на Въоръжените сили на Украйна, пише Wall Street Journal.

Отговори
7 4
Никой не вярва на фа шиста Зеленски

Никой не вярва на фа шиста Зеленски

14.03.2023 | 13:18

Краварите са агресора.

Отговори
14 13
Times

Times

14.03.2023 | 11:20

Огромните загуби на Украйна са безпрецедентни за НАТО Дошъл е ред на Украйна да обучава своите западни съюзници.Медицинският персонал в Украйна съобщава за ужасяващи загуби сред въоръжените сили на Украйна, както и за най-тежки наранявания на бойци - Северноатлантическият алианс все още не се е сблъсквал с подобно нещо, пише Times, позовавайки се на свои източници. В материала се казва, че в края на 2022 г. висшият медицински персонал на НАТО в Естония по време на конференция е направил следното заключение: Киев е осъзнал, че сега е дошъл ред на Украйна да обучава своите западни съюзници на всичко, научено от горчивия опит. Проблемът е, че самият алианс не се е сблъсквал с такива загуби, сред медицинския и военен персонал на НАТО няма такива, които да притежават съответния опит в подобен военен конфликт.

Отговори
8 13
слава руccким бoгaтыpям

слава руccким бoгaтыpям

14.03.2023 | 11:05

CЛABA PУCCKOЙ OKPAИНE❤️ БPATЦьI ХРАНИ БОГ РУССКИХ ГЕРОЕВ! ДАЙ БОГ ВАМ РЕБЯТА! БОРИТЕСЬ ЗА СВОЮ СВОБОДУ, БОРИТЕСЬ ЗА СВОЮ ЗЕМЛЮ, ЗАЩИЩАЙТЕ СВОИ СЕМЬИ, СВОЙ ДОМ И ВЕРЬТЕ В БОГА! ВЕЛИКАЯ ОТЕЧЕСТВЕННАЯ ДЛЯ ВАС НАЧАЛАСЬ! ДА БЛАГОСЛОВИТ ТЕБЯ БОГ!

Отговори
14 25
Никой не вярва на фа шиста Зеленски

Никой не вярва на фа шиста Зеленски

14.03.2023 | 13:15

Да си дава своята кръв мръсника!

Отговори
10 13
Слава Україні ❤️ Братя БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні ❤️ Братя БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

14.03.2023 | 08:50

Слава Україні ❤️ Братя БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА! ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

Отговори
35 25
Бой до Победа над Агресора Шизофашист КГБ Путлер

Бой до Победа над Агресора Шизофашист КГБ Путлер

14.03.2023 | 09:23

Слава Украiне !

Отговори
33 19
Никой не вярва на фа шиста Зеленски

Никой не вярва на фа шиста Зеленски

14.03.2023 | 13:12

Плъха ще влезе в капана! Слава на Русия!

Отговори
12 15

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?