1553

Изненада! Атаката срещу щаба на Черноморския флот е от Севастопол

В Севастопол след днешната атака с безпилотник срещу щаба на Черноморския флот бе въведена повишена, жълта степен на терористична опасност, съобщи губернаторът Михаил Развожаев в канала си в Telegram.

"Решихме да въведем жълто ниво на терористична опасност. Жълтото ниво е средното ниво от трите съществуващи. Това означава, че мерките за сигурност ще бъдат максимално засилени", пише той.

Губернаторът обясни, че този режим важи преди всичко специалните служби и няма да засегне обикновения живот на жителите на Севастопол. Той призова да се запази спокойствие, но да има по-голяма бдителност. Преди това нивото на терористична заплаха в Севастопол не беше повишено.

Тази сутрин самоделен дрон атакува двора на щаба на Черноморския флот. Избухнало е взривно устройство с малка мощност, няма загинали, но шестима са ранени.

Според кримския сенатор Олга Ковитиди безпилотникът е изстрелян не отвън, а от територията на Севастопол. Според нея инцидентът се оценява като терористичен акт, извършителите ще бъдат наказани. В града са отменени всички събития в чест на Деня на ВМС, който трябваше да се отбележи в неделя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гори, гори огънче...

Гори, гори огънче...

31.07.2022 | 19:02

40 милиона партизани!

Отговори
5 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?