46

Излъгани бежанци: Отвели ги в Бодрум, вместо в Гърция

Заловиха 77 нелегални мигранти покрай Чанаккале

Нагли трафиканти на хора измамиха бежанци, които искали да отидат незаконно в Гърция от Турция. Натоварили мигрантите в моторни лодки от егейския град Дидим и се отправили към Гърция, но когато стигнали отново брега, измамата лъснала - не пристигнали в Гърция, а в съседния курортен турски град Бодрум.

АА

Рибари забелязали бежанците, пристигнали в шикозния турски район на Бодрум, Тюркбюкю, и извикали екипи на бреговата охрана.

АА

20 бежанци, са заловени и отведени до командването на бреговата охрана. Част от бежанците били сирийци, дошли в Турция преди около 7 години, докато други  - палестински имигранти, са дошли в Истанбул по въздух от Египет. 

Бежанците били докарани от Истанбул до Измир с микробус от трафиканти. След това били превозени до Дидим. Мигрантите признаха, че са се качили на моторна лодка от Дидим, за да избягат до близките гръцки острови.

АА

Оказало се обаче, че трафикантите оставили бежанците в Бодрум и им казали: „Гръцки екипи ще ви вземат скоро. Оттам можете да отидете в Италия и след това във всяка европейска страна, която искате." 

Бежанците, преживели тази история като на филм, бяха изпратени в управлението на миграцията, за да бъдат депортирани след полицейски процедури.

При друг инцидент, във вторник турската брегова охрана залови 77 нелегални мигранти в четири отделни операции край бреговете на северозападната турска провинция Чанаккале.

АА

По сигнали за четири групи нередовни мигранти в гумени лодки край бреговете на район Айваджък, Чанаккале, екипите на реда задържаха нарушителите.

Мигрантите, изведени на брега, бяха предадени на центъра за извеждане в Айваджък след процедурите им в полицейския участък.

Страната се превърна в една от ключовите транзитни точки за мигранти, които искат да преминат в Европа, за да започнат нов живот, особено тези, които бягат от война и преследване.

АА

Хиляди идват в Гърция през Турция през Егейско море. Над 60 души загинаха в източното Средиземноморие миналата година, съобщава Международната организация по миграция.

С усилията за откриване и идентифициране на нелегални мигранти и организатори през миналата година в Турция са заловени повече от 200 000 мигранти, което е увеличение с около 85% в сравнение с предходната година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?