2374

"Изкуството на кражбата": Обвиниха Тръмп и децата му в ловки измами

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе няколко дела за данъчни измами срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и три от децата му, съобщиха световните агенции.

Според прокуратурата те многократно са посочвали неверни стойности на свои недвижимите имоти с цел да получат изгодни заеми и данъчни облекчения.

"Предприемаме съдебни действия срещу Доналд Тръмп за нарушаване на закона с цел да генерира печалби за себе си, семейството и бизнеса си", каза Летиша Джеймс на пресконференция в сряда.

Тя уточни, че иска възстановяването на 250 млн. долара от името на щата Ню Йорк, както и корпоративни забрани за Доналд Тръмп и децата му Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп.

"Моделът на фалшификация и измама, който е бил използван от господин Тръмп и "Тръмп органайзейшън" за тяхна собствена финансова изгода, е изумителен", каза Джеймс на пресконференция.

"Да твърдиш, че имаш пари, които нямаш, не е "изкуството на сделката", това е изкуството на кражбата", каза Джеймс, перифразирайки заглавието на книгата "Изкуството на сделката", написана от Тръмп през 1987 г.

Разследването срещу семейната група "Тръмп органайзейшън" започна, след като един от бившите адвокати на Доналд Тръмп, Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. В тях той твърди, че са правени фалшиви оценки - както завишени, така и занижени, на активите на "Тръмп органайзейшън". Целта е била получаване на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни обезщетения.

Говорителката на Тръмп обяви делото за политически мотивирано.

Бившият президент на САЩ вече е обект на няколко разследвания. В началото на август Aгенти на ФБР претърсиха неговата резиденция във Флорида и конфискува стотици документи, включително материали с гриф "класифицирана информация", които според обвиненията Тръмп е пренесъл неправомерно в дома си.

Тръмп отрече да е нарушил закона и обвини настоящия президент на страната Джо Байдън, че използва ФБР, за да го атакува.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
А ПОТУС

А ПОТУС

23.09.2022 | 10:08

ХУБАВЕЦА makeameme. org/meme/sorry-neilia-but

Отговори
0 0
А ПОТУС

А ПОТУС

23.09.2022 | 10:06

ДА КАРА КОЛАТА С НЕИЛИА, В КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕГО ГО НЕМА, КЬОР КЮТУК ПИЯН, КАКВО Е? :)

Отговори
0 0
Нямат граници

Нямат граници

22.09.2022 | 20:20

"демократите" и" дип стейс"! Но, вече е късно. Ще са на " кладата" още другият месец.

Отговори
2 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?