4020

Издирват дете под метър и половина кал! Останалите 3 загинаха с баба си СНИМКИ

Седемчленно семейство беше застигнато от наводнение, което се случи след проливния дъжд, започнал през нощта в Батман, югоизточна Турция.

Четирима души от едно семейство, включително 3 деца загинаха, докато едно дете все още е в неизвестност.

По сигнал в района са изпратени екипи на пожарна и полиция, както и медицински служители. 

В резултат на работата на екипите, са открити телата на Лалихан Гюнер (54 г.) и две деца, съответно на 1 и 5 години, които са били отнесени от водата на около 800 метра от къщата им, по време на наводнението, причинено от валежите в Батман. По-късно бе намерено тялото на изчезналата 9-годишната Биргюл Гюнел. 

Губернаторът на Батман Екрем Каналп, потвърди пред новинарския канал НТВ: „Намерихме мъртвите тела на 3 от нашите деца и търсим още едно 3-годишно детенце.

Операцията по търсене и спасяване продължава. Бащата и 2 деца от 7-членното семейство бяха спасени с наранявания, 3 малки деца и баба им бяха хванати в капан под калта, издигаща се на 1,5 метра. Бащата и майката бяха открити живи по-рано и са откарани за лечение в градската болница. За съжаление за сега открихме 3 от децата и баба им мъртви".

"Един от нашите граждани беше хоспитализиран с наранявания. Въпреки всички интервенции, той загуби живота си. В момента сме получили 240 сигнала за наводнени мазета в много от домакинствата в района. Нашата община и екипи на АФАД източват водата на мястото на инцидента. Търсенето на пострадали продължава", заключи Каналп.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че 1 човек в квартал Хани в Диарбекир и 1 човек в Батман са загубили живота си, а 50 души са ранени заради неблагоприятните метеорологични условия в цялата страна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?