Следвайте ни

Издънка: Как US телевизия отрази срещата на Борисов с Тръмп?

На какво акцентираха чуждестранните медии в емисиите си за разговора между българския премиер и американския президент

viber icon

Американският телевизионен канал FOX 10 Phoenix представи премиера Бойко Борисов като премиер на Белгия при срещата му с Доналд Тръмп, пише bg-voice.com.

Водещите американски издания като „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ също отразиха визитата. Те акцентират, че високопоставен представител на американската администрация, информирал журналистите за резултата от визитата, е казал, че САЩ са заинтересовани от износ на втечнен природен газ за България и други страни от региона.
 

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп и българският лидер са обсъждали енергетиката и НАТО. България, която беше близък съюзник на Москва през Студената война, по-късно се присъедини към НАТО и към ЕС, но продължава да разчита на Русия за енергийните си доставки, посочва агенцията.

По време на срещата с Тръмп е било отбелязано неотдавнашното закупуване от България на самолетите F-16. Тръмп е похвалил и решението на България да увеличи разходите за отбрана и да работи с други съюзници от НАТО, за да постигне целевите разходи за отбрана до 2024 г.

Визитата на българския премиер Бойко Борисов в САЩ и срещата му с американския президент Доналд Тръмп намира отзвук в много световни агенции.

Администрацията на Тръмп има намерение да прати технически експерти в страната, за да работят с техните български колеги, за да намерят начини за по-нататъшно сътрудничество по енергийни проекти, в това число и ядрени, посочва още агенцията.

АП припомня, че срещата на Тръмп с българския премиер се вписва в серия от срещи на Тръмп с лидери на страни от Източна и Централна Европа, като Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия и Румъния.

САЩ и България се договориха да укрепват стратегическото си партньорство, посочват световните агенции. Двете страни се договориха да развиват сътрудничеството в сферата на отбранителната промишленост.

САЩ и България ще разработят „пътна карта“ за противодействие срещу заплахите за сигурността в Черноморския регион, отбелязват световни медии, като се позовават на общо изявление на премиера Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Вашингтон и София планират укрепване на сътрудничеството си в енергетиката“. САЩ са се съгласили, че България трябва да има газов хъб, отбелязва световни медии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?