Следвайте ни

Избраха Принц Чарлз за най-модерния мъж във Великобритания

viber icon

Макар и снахите му Кейт и Меган редовно да печелят похвали за усета си към модата, 71-годишният принц Чарлз, известен с това, че кърпи любими дрехи, досега не се нареждаше сред британските образци на стила, докато сп. „Вог” не го избра за най-модерния мъж в страната, съобщи Ройтерс.

„Винаги съм се възхищавал на начина, по който се обличате”, казва главният редактор Едуард Енинфул на принц Чарлз в интервюто, публикувано в новия брой на списанието.

Хвалбите за класическия му вкус изглежда изненадаха престолонаследника. Обикновено той се облича в двуредни костюми с вратовръзка и кърпичка в тон.

„Мислех, че съм като спрял часовник. Хората започват да се обличат така, след като навършат 25 години”, отговаря той със смях. „Радвам се на оценката Ви, че това е стилно. Обръщам внимание на детайлите и цвета и подобни неща”, добавя принцът.

Мъжете в британското кралско семейство обикновено са на заден план, когато става дума за мода. Кейт, съпругата на принц Уилям, е красила корицата на сп. „Вог”, а Меган, съпругата на принц Хари, е била гостуващ редактор.

Чарлз, който е изявен природозащитник, говори пред изданието за устойчивата мода.

„Аз съм от тези хора, които мразят да изхвърлят каквото и да било. Затова предпочитам дрехите да се поддържат, дори да се кърпят, вместо да се откажа от тях”, каза той.

Чарлз призова производителите и потребителите да не разхищават.

„Струва ми се, че сега има много възможности в сектора на устойчивата мода за преодоляване на навика да изхвърляме дрехи, или каквото и да било”, уточнява Чарлз.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай