Следвайте ни

Изборната комисия на САЩ: Няма фалшификации

viber icon

Федералната изборна комисия на САЩ не е получила доказателства за фалшификации на изборите в страната, заяви за Си Ен Ен членът на ръководството на комисията Хелън Уайнтрауб, предаде ТАСС.

"Имаше съвсем малък брой жалби за организацията на изборите, съвсем малко подкрепени с доказателства жалби", каза тя. "Няма никакви доказателства за фалшификации на изборите. Няма доказателства за подаване на невалидни бюлетини. Към постъпилите жалби не са приложени доказателства за фалшификации", заяви Уайнтрауб.

Президентът Доналд Тръмп днес отново заяви, че е имало нарушения в Пенсилвания и в редица други щати.

"Десетки хиляди гласове са били незаконно приети след 20 ч. (след затварянето на избирателните секции) във вторник, променяйки резултатите в Пенсилвания и някои други щати, където има незначителни разлики" в броя на гласовете, написа Тръмп в Туитър.

Според Тръмп на резултатите е повлияло и това, че "в много щати, включително Пенсилвания" наблюдателите не са били допускани да следят броенето на гласовете. "Лоши неща са ставали в тези часове (когато не е имало наблюдатели). Блокирани са били вратите, прозорците са били покрити с картон, за да не могат наблюдателите да виждат помещенията, където се броят гласовете. Лоши неща са ставали там. Имало е значителни изменения", добави Тръмп, който заяви в друг туит, че той е спечелил изборите "с голям превес", пише БТА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?