2374

Иван Николов към Вучич: Действате срещу България

Директорът на Културния-информационен център в Босилеград Иван Николов остро осъди  поведението на сръбския президент Александър Вучич в България. 

Държавният глава призна, че следи цялата комуникация на агенцията с КИЦ-Босилеград, информира БГНЕС.

"Г-н Президент, това че ме подслушвате денонощно повече от 25 години, за мен не е нищо ново. Впрочем, никога нищо не съм и крил – каквото мисля, говоря и пиша публично. Важното е, че въпросите ви удариха по слабото място и пред цялата българска общественост разобличихте тоталитарната същност на държавата, която водите и че подслушвате всеки един телефон на хора, които просто искат да живеят нормално", пише Николов.

"Повярвайте ми, това съвсем не работи за добросъседските отношения с България и членството на Сърбия в ЕС. И второ, вие в гнева си сами разобличихте агентурната мрежа, която има задачата да ме подслушва", написа още Иван Николов.

Поради заплахите срещу сръбските журналисти в началото на месец декември българският посланик в Сърбия Петко Дойков, заедно с още 10 дипломати от Европейския съюз, посети редакцията на последното независимо и свободно печатно издание в Белград "Данас" с цел да изрази подкрепата си и да се противопостави на заплахите срещу журналистите. Срещу редакцията през месец ноември миналата година бяха отправени смъртни заплахи, а властите се отнесоха с безразличие към тях. В заплахите пишеше, че журналистите от "Данас" ще свършат като тези от френското издание "Шарли Ебдо".

Преди няколко седмици в Правния факултет в Белград, в партньорство с Министерството на културата бе организирана "научна" изложба за "българския геноцид" над сърбите. Това бе повод в МВнР да бъде извикан за обяснение сръбския посланик в София.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Моуриньо

Моуриньо

02.02.2023 | 15:40

Сърбите и северно македонците ни мразят най-много!

Отговори
7 0
Българин

Българин

02.02.2023 | 17:00

И двете насъсквани и пропагандирани от русия, така е, прав си!

Отговори
5 2
Въпрос

Въпрос

02.02.2023 | 19:51

А, дали е от Русия?

Отговори
1 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?