Следвайте ни

Иван Кръстев: Тръмп ще заложи пред Байдън бомби с Китай и Иран

viber icon

Това са изборите, на които са гласували най-голям брой американци като абсолютно число. Поляризацията не е просто поляризация, а езикът на две групи. Има две Америки. Няма американски президент, който да е избиран с толкова много гласове, както Джо Байдън.

Но разделението остава по това къде живееш, какъв е цветът на кожата ти“. Това коментира пред БНР Иван Кръстев, ръководител на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по по хуманитарни и социални науки във Виена.


По думите му е възможно разделението да стане и институционално:

„Чак през януари ще разберем кой контролира Сената. Ако републиканците запазят контрола си върху Сената, големият въпрос е как Байдън ще работи с тях... Много от сенаторите в републиканската партия обаче не бяха щастливи от начина, по който Доналд Тръмп управлява.

Те стояха зад него, защото ги беше страх, че ще бъдат убити с туит... Големият въпрос е какво ще прави самият Тръмп през следващите месеци. Едно от нещата е да даде знак какво ще прави през следващите четири години. Най-вероятно ще обяви себе си за лидер на съпротивата срещу Байдън и демократите.

Той ще вземе три или четири вътрешнополитически и външнополитически важни решения, за да направи много трудно за Байдън да промени позицията по тези въпроси. Едно от нещата е възможността за агресивни търговски действия спрямо Китай или допълнителен натиск спрямо Иран“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Кръстев допълни: „Трябва да следим как ще се развият отношенията между Тръмп и FOX News“. 

Иван Кръстев посочи, че тези избори са били референдум върху Тръмп: „Хората, които гласуваха за него, гласуваха заради него, но тези, които гласуваха за другия кандидат, гласуваха срещу него“.

Анализаторът подчерта, че победата на Байдън не зависи от вота в един щат, в случая Пенсилвания:

„Най-вероятно няма да се стигне до произнасяне на Върховния съд... Идеята, че всички назначени от Тръмп съдии автоматично ще гласуват за него, не е вярно. Един казус може да стигне до Върховния съд и това е Пенсилвания... Доналд Тръмп е известен с това, че не губи лесно и красиво“. 

Изборът на Байдън не означава, че светът се е върнал към епохата преди Тръмп, категоричен беше Иван Кръстев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ами среда кво да правиш

Ами среда кво да правиш

08.11.2020 | 19:52

Тоя темерут никакви фициални и фекални работи не мога да го уплашат Той е израсъл във фекалийте от там се храни и това е изписано на фекалната му физиономия С фекалий не плашете гъсин Кръстев това му е хранителната среда Виж само оке един двама трима стотина да му бъда конкуренти но това е разговор презмет на друга тема Сега оставете гусин Кръстев в неговата му среда Фекалната на спокойствие все е едно луд от Карлуково Спокойно Кръстев Спокойно Никой не те гледа

Отговори
0 0
Прогнозител капъль чарши

Прогнозител капъль чарши

08.11.2020 | 18:35

Гн Бехар в съседство бъдещето, голямият рестарт очерта, от конферентния Давос януари 21 2021, и от измислители я няма нуждата

Отговори
0 0
Мечтания

Мечтания

08.11.2020 | 18:11

Тръмп е империалист, иска империята им да е велика отново. Същото с Поднебесният. Мерак империалистите, Путин слабото звено в триъгълника зиро, и Ердоган агресивен от страх вбъдещето, мечтае енергиен император на света

Отговори
0 1
Хапи

Хапи

08.11.2020 | 17:29

Гн Кръстев наивен или демагог, причина има ала не я зная, не ме докосна. Тръмп е безпомощен, токсичната медийна среда го анатемоса в неправилния човек. И по правилата за правилното го отгласуваха. Аз вярвам в добрите му намерения все още както отначално

Отговори
2 1
USA

USA

08.11.2020 | 16:53

Само след месец лицето Кръстев ще претърпи нови фациални стрес тестове.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?