Следвайте ни

Италия продава къщи по 1 евро, скачайте

viber icon

България да вземе пример. Редица опустяващи села на Ботуша предлагат изоставени къщи срещу 1 евро. Имотите с площ между 40 и 150 кв. м. са на по над 200 години и се превръщат в нов дом за десетки семейства покрай кризата с коронавируса. 

За да се сдобиете с такава къща в Италия, трябва да внесете депозит, който варира между 2000 и 5000 евро. С него се ангажирате да ремонтирате имота за определен срок – обикновено до три години. А съответната община трябва да одобри проекта ви. След като приключите с ремонта, депозитът се възстановява. 

Населените места, които предлагат имоти за 1 евро, са 11 и са пръснати из цяла Италия. От 2011 година досега в Ганги, в близост до Палермо, са продадени 150 къщи. Всеки, който си закупи имот в Бивона, Сицилия получава и данъчни облекчения.

Подобна е политиката и в Камарата, където предлаганите къщи са напълно безплатни, а новодошлите получават допълнителен стимул от 1000 евро за новородено.

Перфектна сделката предлагат и в малкото бижу с ярко оцветени къщи Боргомедзавале в Пиемонт на швейцарската граница. Изоставен имот за 1 евро, 1000 евро за всяко новородено и още 2000 евро за всеки, който желае да започне бизнес.  

Местната управа на Нулви пък предлага 2 имота за 1 евро. Сицилианският град Мусомели, заобиколен от евкалиптови дървета, вече е продал 125 жилища на цена 1 евро. Други 50 все още търсят своите собственици на „хълма на меда“. 

Къщи на цената на едно кафе се купуват масово и в планините на Северна Тоскана. Истински „хит“ е районът Гарфаняна, от където скулпторът на всички времена Микеланджело добивал материал за прочутите си шедьоври.

Градените преди два века от споени с хоросан камъни и покрити с плочи домове в община Верджемоли се търсят не само от италианци, но и от американци, германци, китайци, руснаци. А тласък на интереса дава коронавирусът, защото хората търсят все повече усамотение и сигурност. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Старо та дрънка...

Старо та дрънка...

22.11.2020 | 10:19

Стига вече с тези стари новини, моля ви.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?