4232

Историческа стъпка! Украйна ликува след тази вест, ето какво предложи ЕК...

Украйна въведе закон за подобряване на противодействието на корупцията. Молдова изпълни изискванията за осигуряване на независимост на правосъдието и за борба с прането на пари

 

Европейската комисия предлага да започнат преговорите за присъединяване към ЕС на Украйна и Молдова, съобщи говорител на комисията.

Той отбеляза, че днес постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел са били запознати с наблюденията на комисията за постигнатия напредък на двете страни досега. 

Според нас двете страни изпълняват изискванията, държавите от ЕС трябва да утвърдят преговорната рамка и след това да започнат преговорите по същество, посочи говорителят.

Украйна въведе закон за подобряване на противодействието на корупцията и по отношение на малцинствата. Молдова изпълни изискванията за осигуряване на независимост на правосъдието и за борба с прането на пари, добави той.

Решението за начало на преговорите се взима от Европейския съвет. Преди това Съветът на ЕС трябва да одобри рамката за бъдещите преговори.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?