2374

Истинско чудо! Руснак и украинец оцеляват след куршум в главата ВИДЕО

Войната в Украйна отдавна се превърна в най-широко отразяваната в човешката история поради съвременните технологии и многото видеокадри, заснети директно на бойното поле.

Поредните такива – видео показа как или куршум, или шрапнел удари наемник от ЧВК Вагнер в Бахмут в главата. Видно от кадрите обаче каската предпази войника от мигновена смърт, съобщава Actualno.com.

Същевременно, в друго видео е показано как куршум е заседнал в шлема на украински войник. Отново, каската е предпазила човека от сигурна смърт.

 

Според новата серия, базирана на оценки от американски специалисти, включително по сателитни снимки, руските специални части (Спецназ) са претърпели огромни загуби в Украйна – до 90-95%. Причината – елитните руски части много често са използвани като обикновена пехота в директни кървави битки, а не по предназначение – за разузнавателни и диверсионни операции в тила на врага. Оценките са правени на база сравнения на сателитни снимки от базите на руснаците – колко са военните автомобили в базите при сравнение на сателитни кадри от ноември, 2021 година и от лятото на 2022 година. При 4 от 5 бригади върналите се тактически автомобили "Тигър" са по-малко от половината, виждащи се на кадите от 2021 година. Става въпрос за 22-ра бригада на Спецназ и още три други бригади – на база кадрите американските оценки са за загуби на 9 от 10 бойци. Само в едно от звената – 346-ти батальон, са останали 125 активни военни от състав от общо 900, показват разузнавателни данни.

 
 
 

Такива елитни бойни кадри се тренират минимум 4 години и загубите в Украйна означават, че Руската федерация практически е лишена от Спецназ.

 

Други косвени потвърждения за загубите са данни от Харков, от Угледар (Въгледар, Вухледар). Известният и с публикациите си в Туитър американски военен експерт Роб Лий, част от Foreign Policy Research Institute коментира как в Харков руски специални части са пращани на бойни задачи за пехотата и то без съответното артилерийско и въздушно прикритие, което е довело до много смърт в техните редици. При Угледар, във въглищните мини до града също е имало много битки, водени от руски спецназ, съответно и данни за много смърт - специално в редиците на 14-та бригада на Спецназ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?