1553

Истинска лудост по книгата на Хари! Ще разклати ли монархията

Опашки пред книжарниците на Острова за книгата на принц Хари "Резервен", която беше пусната в продажба в полунощ. Скандалните разкрития представят монархията като сапунен сериал и лишават кралските особи от ореола на величественост - са част от коментарите.

До момента от Бъкингамския дворец няма официална реакция за книгата. Как ще се отразят мемоарите на принц Хари на кралското семейство и на авторитета на короната - вижте коментарът на журналистът от Би Би Си Красимира Хендри, специално за БНТ.

"Експерти твърдят, е книгата "Резервен" на принц Хари може да нанесе мноhо сериозни щети на монархията. Книгата е пълна с много сурова откровеност и разказва изключително лични подробности от живота на принц Хари и неговата съпруга Меган.

Според наблюдатели, едновременното издаване на книгата и документалните сериали, излъчени преди това, ще има много сериозно въздействие върху кралското семейство и върху репутацията на Великобритания в чужбина.

Да не забравяме, че крал Чарлз е държавен глава на повечето от страните от Британската общност. Книгата може да бъде началото на края за кралските особи - предупреди биографът на крал Чарлз - Катрин Майер. Според нея, гневът срещу расизма, женомразството и богатството в кралската фамилия биха могли сериозно да подкопаят обществената подкрепа към монархията.

"Резервен" поставя фокуса върху личните сблъсъци, някои от които са подхранвани от кралската рекламна машина и това може да застраши монархията, независимо дали британската общественост призовава за промяна или не. Според други обаче, като Андрю Мортън, който е биографът на принцеса Даяна, мемоарите на Хари няма да навредят на монархията. Той твърди, че британското кралско семейство ще излезе с единен фронт, за да се противопостави на написаното в книгата от Хари.

Въпреки всичко обаче книгата на Херцога на Съсекс може да предизвика безпокойство сред придворните след атаките срещу битието в сянка на крал Чарлс и принц Уилям. До този момент Бъкингамският дворец не е излязъл с официално становище или каквато и да е реакция за книгата".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Роялист

Роялист

11.01.2023 | 10:54

Монархията е непоклатима !

Отговори
1 2
Хм…

Хм…

11.01.2023 | 10:03

Мястото на кралската фамилия е в музея на мадам Тюсо.

Отговори
2 1
222

222

11.01.2023 | 09:47

всяко стадо си има мърша като това отроче на селянката деяна

Отговори
2 4
ХЕГЕМОН

ХЕГЕМОН

11.01.2023 | 08:54

КАТОЛИЧЕСКИТЕ ЦЪРКВИ ДА СЕ ПАЛЯТ! ПОПОВЕТЕ ДА СЕ ПРЕБИВАТ ОТ БОЙ! ДА СЕ ЛИСКАТ С ВРЯЩА ВОДА В ОЧИТЕ! ЗА ВСЕКИ ОСЛЕПЕН ГАД, НАГРАДА ОТ МЕН!

Отговори
0 3
ХЕГЕМОН

ХЕГЕМОН

11.01.2023 | 08:48

П Е Д Е Р А С ТИ ТЕ У ВАТИКАНА ПОРЪЧАХА БОМБАРДИРОВКИТЕ НА СОФИЯ ЗА ДА УБИЯТ МЕН! БОГА НА ТОЯ СВЯТ! ИЗ К О ЛЕТЕ ГИ! ДО КРАК!

Отговори
0 3
ХЕГЕМОН

ХЕГЕМОН

11.01.2023 | 08:46

ИСКАМ ГЛАВАТА НА ПАПАТА! ОБЯВЯВАМ НАГРАДА ЗА НЕЯ! ДРЪЖТЕ ПРОКЛЕТИЯ П Е Д Е Р А С Т!

Отговори
0 2
ПРАВОВЕРНИ! ОБЯВЯВАМ СВЕЩЕН ДЖИХАД

ПРАВОВЕРНИ! ОБЯВЯВАМ СВЕЩЕН ДЖИХАД

11.01.2023 | 08:02

СРЕЩУ ВАТИКАНА И ГНИДИТЕ И! ДРЪЖТЕ С В И НЕ ТЕ! ИЗ К О Л Е ТЕ ГИ ДО КРАК!

Отговори
0 3
Западняк

Западняк

11.01.2023 | 00:51

Ще разклати на Чарлз мъдурите!

Отговори
9 5
Боже опази

Боже опази

10.01.2023 | 23:03

Абе Хари Абе маскара нейдна Ти направо си английския Левски Ботев Караджата и Робин Худ едновременно щом можеш да разклатиш пък недай си Боже бутнеш цяла империя като Турецката

Отговори
4 5

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?