1553

Испанско село се прекръсти на Украйна, има улици "Мариупол" и "Киев"

Южното испанско село Фуентес да Андалусия е променило името си на Украйна в знак на солидарност с народа на източноевропейската страна, който води отбранителна война на повече от 4000 км, предаде Ройтерс.

Някои от улиците на тихото населено място, източно от Севиля, с малко над 7000 жители са преименувани на "Киев", "Одеса" и "Мариупол". На входа на селото е поставена табела с цветовете на украинския национален флаг.

"Главната цел е да засилим информираността за конфликта в Украйна, но и за страните във война в момента" каза кметът Франсиско Мартинес. Той съобщи, че съселяните му са събрали 3500 евро за изграждането на бежански център.

Селото иска да приеме в центъра до 25 бежанци или семейства семейства.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Слава Україні❤️Братя

Слава Україні❤️Братя

17.04.2022 | 09:58

Папа Франциск❤️ осъди войната, поздрави с Христос воскресе" на украински❤️. "В този мрак на войната, в нейната жестокост, се молим за вас и заедно с вас тази нощ. Молим се за всички страдащи. Можем да ви дадем само рамото си, нашите молитви", каза папа Франциск❤️ и добави, че "най-голямото нещо, което можете да получите е възкресението на Христос", произнасяйки последните три думи на украински❤️.

Отговори
2 3
Иполит Матвеич

Иполит Матвеич

16.04.2022 | 21:48

От задръстени испански селинджъри друго не може да се очаква.

Отговори
5 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?