4020

Ислямисти планират нападение срещу принц Хари

Ислямистите планират нападение срещу принц Хари, защото той символизира „омразния Запад и поддръжниците на Израел“. За това предупреждават германските специални служби, съобщава германският онлайн портал "Фокус", цитиран от БНР.

Хари е бил на военна служба два пъти в продължение на няколко месеца в Афганистан и като втори пилот на хеликоптер е участвал в бойни мисии срещу талибаните и ал-Кайда. 

Преди седмица медийният портал на Ал Кайда призова мюсюлманите по света да атакуват британското кралско семейство, за да изразят по този начин подкрепата си за ислямистите от "Хамас". 

Според доклад на Федералната криминална служба на Германия ислямистите призовават за „кървави атаки и бунтове, които ще бъдат в подкрепа на палестинците“. Наред с други атаки, плановете на терористите определят като мишена и личния състав на Военновъздушните сили на западните държави. 

Анализаторите на криминалната служба определят призива като "символичен акт на отмъщение и наказание за всички поддръжници на Израел". Според данни на силите за сигурност няколко терористични организации се опитват да използват пропагандната офанзива на "Хамас", за да подтикнат към джихад срещу  "западните кръстоносци и ционисти“. Други групировки пък използват конфликта в Близкия изток за друг тип престъпни дейности. 

Преди дни германската криминална служба засече пълни с антиизраелски послания имейли, изпратени до ръководствата на местни големи компания, с които се цели просто изнудване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Mимет

Mимет

03.12.2023 | 02:37

Короната пак заговори мисли как да се отърве от Мегън

Отговори
0 3
Макдонеца

Макдонеца

02.12.2023 | 22:46

Арабите ке нападат бащата Чрлаз щото ще му вземат Камилата...Араби обичат убави камили.......муууу

Отговори
4 3
Да бе

Да бе

02.12.2023 | 22:40

Сто процента не е и помирисал бойна мисия. Така, видите ли, ще му рискуват скъпоценния живот. Това да не е обикновен човек, я?

Отговори
1 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?