Ислямисти целят Гърция

Екстремистката организация Фатах ал Ислам крояла планове за терористични действия на гръцка територия и в други части на Европа. Това съобщава атинският вестник Елефтеротипия, като се позовава на италианския Кориере дела сера.

Според ливански източници членовете на Фатах ал Ислам са влезли в Гърция с фалшиви или с крадени документи, които им били доставени от техни хора в страната. Твърди се, че повече от няколко месеца в Гърция се намирал и един от ръководителите на организацията Мохамед Муса заедно с още бойци. Целта им била да изградят своя база, от която да предприемат терористични нападения в Гърция и в останалата част на Европа. Някои от членовете на организацията се прехвърлили в други страни, като стигнали до скандинавските държави, а други отишли в Мароко.

Терористичните нападения щели да започнат, след като в гръцката базата пристигнел „магьосникът на бомбите" Абил ал Гани Джухар, за когото се смята, че още се намира в Близкия изток, пише още вестник Елефтеротипия. Според изданието Гърция не била избрана случайно от групировката Фатах ал Ислам. Смята се, че един от ръководителите <210>, сириецът Абу Аднан, дълго време е живял в страната. Същият бил казал, че „Гърция е идеалният трамплин за нападения".

Организацията Фатах ал Ислам е създадена през 2006 година в Ливан под влиянието на Ал Каида.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?