Следвайте ни

Искате да купите бързо кола? Може, от вендинг автомат

На една от улиците в центъра на Лондон се появи необичаен вендинг-апарат, в който се намира електромобил Renault Zoe. Той може да бъде купен не по-трудно отколкото бутилка минерална вода.

В сучая главната идея е в това, че на бъдещият собственик вече не му се налага до ходи до дилърския център и да се пазари с търговеца за цената на превозното средство. Стойността на поставения в автомата електромобил е окончателна и за него не се предлагат допълнителни опции, които да натоварват цената.

Наскоро във Великобритания беше проведено проучване, като повечето участници в него разкриха, че в процеса на закупуване на нов автомобил най-много ги отблъсква отсъствието на разбиране за точната стойност на колата. След общуването с търговеца в шоу-рума цената може да се промени значително с добавянето на редица опции, които не са нужни на клиента. Клиентите са категорични, че ако автомобилите се продават онлайн, ценообразуването им ще стане по-прозрачно и по-логично, тъй като те сами ще изучават възможните опции и с добавянето на всяка една от тях ще виждат как се променя крайна стойност на избраната кола.

Подобна практики вече има на автомобилните пазари по света. В края на май, например, компанията Audi започна онлайн-продажби на модела си TT за Германия. През интернет те могат да си купят ексклузивна версия на автомобила и да си поръчат доставка във всяка точка на страната. Малко преди това китайският производител Chery обяви, че отваря на платформата AliExpress собствена страница, на която ще се поръчват автомобили на бранда.

Източник: Actualno.com

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?