Следвайте ни

Искат нови преговори за Брекзит, сигурността на Великобритания е под заплаха

viber icon

„Преговори за възстановяването на сътрудничеството с ЕС трябва да започнат веднага, след като договорката за Брекзит постави сигурността на Великобритания под заплаха“,  обявиха представители на либералната консервативна партийна друпа. 
 
Борис Джонсън е обвинен, че не е бил достатъчно амбициозен, след като сделката за Брекзит затвори достъпа до жизненоважни криминални бази данни, включително записи на откраднати самоличности и издирвани хора.
 
Изхвърлянето на Великобритания от системата за Европейската заповед за арест означава, че „някои престъпници няма да бъдат екстрадирани“, а напускането на Европол ще доведе до загуба на възможността на Великобритания да взима важни решения, се казва в доклада. 
 
Сър Дейвид Лидингтън, бивш заместник на Тереза Мей заяви: „Престъпността днес не зачита националните граници и нашите системи за сигурност трябва да отразят тази реалност. Обединеното кралство и ЕС трябва спешно да проведат преговори за засилване на сътрудничеството в областта на сигурността.“
 
Доминик Грийв, бивш главен прокурор, адвокат и член на консервативната партия допълни: „С всеки изминал ден се трупат проблеми, тъй като системите работят по-бавно и с по-малко сътрудничество от страна на агенциите за сигурност. Правителството не може просто да стиска палци и да се надява всичко да завърши добре“.
 
Критиките идват след като Джонсън, за разлика от Тереза Мей, реши да не се бори за отделно споразумение за сигурност по време на преговорите за Брекзит в края на миналата година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Док

Док

18.02.2021 | 16:19

Джонсън мяса на ольо

Отговори
7 1
Хелоу Боре

Хелоу Боре

18.02.2021 | 16:01

Лично Аз на Борето Джонсъна пето поколение Анлийски еврейн от Турция съм готов да МУ продам всички свой лични данни на стоковата Борса в Лондон Акцийте в момента ми се вдигат някъде между левия и десния джоб на панталона ми Ако иска да ги хване докато са на добра цена

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай