3906

Исак Нютон предсказал края на света

Сър Исак Нютон бил може би един от най-умните хора, живели някога.

Той е пионер в математиката, законите на движението и, разбира се, законите на гравитацията, толкова ясно, че забележителният физик и математик е невероятно надежден... поради което е толкова страшно да се мисли, че заедно с многото си новаторски открития, Нютон също е предсказал края на света.

 
През 1704 г. Нютон изучавал много Библията, както и чел други религиозни писания. Със знанията, които натрупал от тях, той изчислил конкретна година, когато светът ще свърши и ще бъде заменен от „Небесното царство“.

Годината е: 2060 година.

По времето на Исак тази година изглеждала много далеч, но сега, само след 37 години, Земята най-вероятно ще се превърне в „едно процъфтяващо и вечно царство“.

 
Той пише на стар английски: Така времето, времената и половината време са 42 месеца или 1260 дни или 3 години и половина, смятайки с 12 месеца в година и 30 дни в месец, както е в календара на първобитната година. И дните на кратките Зверове, които се поставят за годините на живите царства – периодът от 1260 дни, ако е датиран от пълното завладяване на тримата царе 800 г. пр. н. е. – ще приключи през 2060 г. пр. н. е. Може да приключи и по-късно, но не виждам причина да приключи по-рано

Независимо колко скоро, Нютон очаква войните, епидемиите и катастрофите да накарат света да се „рестартира“ и да започне божествена ера.

Известният физик също не е сам във вярата си за предстоящия апокалипсис. В книгата си „Нашият последен час“ сър Мартин Рийс, един от водещите съвременни учени, твърди, че човечеството има само 50/50 шанса да оцелее до 2100 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”