4020

Иран предупреди: САЩ няма да бъдат пощадени, ако войната в Газа продължи

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан предупреди, че ако ответните действия на Израел срещу палестинските бойци на групировката "Хамас" в ивицата Газа не спрат, то Съединените щати "няма да бъдат пощадени от този огън", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Казвам откровено на американските държавници, които в момента управляват геноцида в Палестина, че не приветстваме разрастването на войната в региона. Но ако геноцида в Газа продължи, те няма да бъдат пощадени от този огън", заяви той пред Общото събрание на ООН.

Израел се зарече да унищожи управляващото Газа движение "Хамас" като отмъщение за нападението от 7 октомври, при което бяха убити 1400 души, а стотици бяха взети за заложници. Израел удари Газа от въздуха, наложи блокада и се готви за сухопътна операция. Според палестинските власти загиналите палестинци са над 7000.

Движението "Хамас" уведоми Иран, че е готово да освободи цивилните заложници, добавяйки, че светът трябва да настоява да бъдат пуснати и 6000 палестинци от израелските затвори, каза Абдолахиан.

"Иран е готов да изиграе своята роля в това много важно хуманитарно начинание, наред с Катар и Турция. Разбира се, освобождаването на 6000 палестинци е друга необходимост и е отговорност на международната общност", заяви министърът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
На пук на пропагандата

На пук на пропагандата

28.10.2023 | 10:27

Иран е наследник на Персия и нашето образование не може да им стъпи на малкия им пръст. Развита и просперираща държава уважаваща останалия свят.

Отговори
0 0
И аз да кажа

И аз да кажа

27.10.2023 | 03:27

Откровено на иранските държавници: само ако посмеете да нападнете Израел или Америка, ще изчезнете завинаги от лицето на земята и за следващите 100 години трева няма да поникне на иранска земя. Достатъчно ви търпяхме - време е за уреждане на сметките.

Отговори
12 9
На зад океански агресор трябва да му се подрежат крилата

На зад океански агресор трябва да му се подрежат крилата

26.10.2023 | 23:56

Лакумният гъ.з кръв ще се.ре

Отговори
14 12
Съвет

Съвет

27.10.2023 | 03:21

Замий се пък ще видим…

Отговори
9 6
Изчезвайте

Изчезвайте

26.10.2023 | 23:51

Т.пи Арабистанци. Благодарение на Меркел, ви допуснахме в Европа. Осрахте целия континент. Сега какво очаквате? Да ви го подарим? Е , няма!!! Няма и няма!!! Вие сте по-прости и жалки от Неандерталския човек и надигате вой до небесата , но е крайно време да ви поставим на място. Играете против правилата и ще разберете, крайно време е, че Има правила !!!!! Д.хайте супата.

Отговори
15 11
Продажните западни лидери продадоха Европа за долари

Продажните западни лидери продадоха Европа за долари

27.10.2023 | 00:01

Разпалиха войната в източна Европа мръсниците и дават милиарди долари и милиарди евро за избиване на източно православни християни.

Отговори
16 12

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?