1553

Интерпол издирва криптокралицата Ружа, но като германка

Криптокралицата Ружа Игнатова се издирва от Интерпол с червена бюлетина от Интерпол като германска гражданка. Там е записана като родена в Русе, но изрично е записана с германско гражданство и очевидно е в момента в листата на най-издирваните от световната полицейска организация, пише "Сега".

Часове по-рано бе обявено, че тя е свалена от списъка на издирваните лица от Интерпол, съобщи "24 часа". От адвокатската кантора ТФБ, която работи по случая й, потвърдили новината, като добавили, че в момента се работи и по свалянето й и от бюлетина на ФБР. Ружа Игнатова, която се издирва от 2017 г., наема адвокат от кантората малко преди да изчезне.

Игнатова се издирваше за измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin, която действа от 2014 г. и за 3 г. е прибрала около $ 4 млрд. На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?