71

Interia: Руски стрелкови батальон обгради Авдеевка, украинците отстъпват

Положението на украинските въоръжени сили става все по-трудно с всеки час

Това съобщава полското издание Interia.

Руските войски продължават масираната си атака на Авдеевка, опитвайки се да затворят украинците в така наречения котел. В най-тясната точка руските "клещи" са разделени от едва седем километра.

Според последните геолокационни данни от района на Авдеевка, руснаците са предприели редица атаки срещу украинските отбранителни линии. Непрестанните щурмове вървят на юг и на север от границите на града.

Със сигурност се знае, че руската 114-та отделна мотострелкова бригада успя да обърне ситуацията в своя полза в непосредствена близост до стъкларския завод, разположен в града. Украинските защитници се опитват да задържат настъплението с артилерия.

Действията на руския 277-и стрелкови батальон и 21-ва отделна мотострелкова бригада също бяха успешни. Руснаците успяха да пробият към железопътните линии и да заемат позиции в непосредствена близост до тях.

Затваряне на котела и блокиране на пътищата за снабдяване

Щурмът на руските военни ясно показва каква е целта им – бързо блокиране на пътищата за достъп до града, които биха могли да снабдяват защитниците му.

В момента, според информация, предадена от украински войници, път №00542, водещ от Орловка, се използва предимно за тази цел. Част от товарите се доставят по черен път от Северное.

Превземането на стъкларския завод от руските части би означавало, че най-важният транспортен път за украинците ще бъде напълно прекъснат.

Най-черният сценарий за украинските въоръжени сили е окончателното затваряне на котела, тоест пълното обкръжение на град Авдеевка. В момента, в най-тясната си точка, краищата на руските "клещи" са на приблизително седем километра един от друг.

Руснаците хвърлят затворници в щурма

Съобщения от висши украински командири сочат, че в момента войници от частите "Буря" участват основно в руските настъпателни операции. Отрядите се състоят предимно от хора, които са били мобилизирани от затвори или такива с присъди от военни съдилища.

"Руските окупатори продължават да използват отрядите "Буря Z" и "Буря V", за да атакуват украински позиции във всички посоки. Те са съставени от затворници и войници, извършили престъпления", казва генерал Олександър Сирски в публикация в социалните мрежи.

В момента тези и други формирования се бият на фронта близо до Бахмут, в района на Клешчеевка и Авдеевка.

Източник: Епицентър.БГ

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
пишещ

пишещ

24.11.2023 | 14:10

Продължавате *много успешно* да сте един от рупорите на руската пропаганда!

Отговори
0 2
цъкащ

цъкащ

24.11.2023 | 14:41

а плюсчета, кога ще цъкаш, да ти се изцвъкам?

Отговори
0 0
По време

По време

24.11.2023 | 13:20

на война всичко е позволено, а и победителите не ги съдят никога. Тежко на победените!

Отговори
4 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?