46

Инфлацията в Турция спадна с 20 на сто само за месец

Годишният процент на инфлация в Турция през декември се понижи до 64,27 процента. Това е спад с над 20 процента за месец според официалните данни, публикувани тази сутрин.

Месечната инфлация е 1,18 процента, 12-месечната пълзяща средна инфлация е 72,31 процента, показват данните на Турския статистически институт (TurkStat).

Според независимата група от специалисти за изследване на инфлацията (ENAG), нивото на инфлацията е 137,55 процента. Тази стойност за предходния месец беше 170 на сто.

Най-високото годишно увеличение е в цените на жилищата със 79,83 процента, според данните на TurkStat. Облеклото и обувките с 25,87 на сто са основната група с най-нисък годишен ръст.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
SUSAN BENSON

SUSAN BENSON

03.01.2023 | 17:41

Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, имате ли нужда от бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва ставка, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг и др. Не се притеснявайте повече, защото Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин. Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда. Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до [email protected] или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор веднага.

Отговори
0 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?