1553

Индийци организираха сватба на жаби, за да завали

Жители на индийския град Горахпур в щата Утар Прадеш вдигнаха сватба на две жаби, съобщи Daily Star.

Поради силната жега и суша хората решили да извършат ритуал, за да умилостивят бога на дъжда Индра. По време на ритуала намерили две жаби и ги венчали.

„Почитано от времето вярване е, че бракът между жаби помага за дъжда. Всички страдаме от суша от дълго време, особено фермерите“, каза организаторът на ритуала Радакант Верма.

Въпреки че впоследствие жителите не успяха да задържат младоженците заедно, стотици зрители дойдоха да гледат жабешката сватба. Група монаси изпяха молитви, след което участниците в церемонията устроиха гощавка с различни лакомства.

На следващия ден метеорологичната служба издаде предупреждения за проливен дъжд в някои региони на страната, включително в Горакпур. Въпреки че през цялата седмица температурата е била около 30 градуса, метеоролозите обещават проливни дъждове и висока влажност.

По-рано беше съобщено, че в района Бунделкханд в централна Индия шест непълнолетни момичета публично се съблечени като част от селски ритуал за призоваване на дъжд. Според местните жители този ритуал трябва да умилостиви бога на дъжда. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?