49

Инцидент в училище: Деца разглобиха електронна цигара, в болници са

Шестима души, сред които пет деца, са пострадали от разлята течност, вероятно за електронни цигари, в училище в Лесозаводск, съобщи управлението на Министерството на вътрешните работи на Русия за Приморския край.

По-рано прокуратурата на Приморие извести, че в Лесозаводск десетокласници от училище № 1 „П.И. Омеляненко“, сутринта по време на урок по алгебра, демонтирали неидентифициран обект, от който се изляла течност с устойчива химическа миризма. Вследствие на инцидента се е наложило да се окаже медицинска помощ на петима ученици.

"Установено е, че във фоайето на първия етаж на училището е разлята ароматизирана течност, вероятно за електронни цигари. Шестима души - един възрастен и пет деца, са откарани в централната градска болница на Лесозаводск с оплаквания от кашлица, затруднено дишане, световъртеж и гадене. Пострадалите са с диагноза алергична реакция", се казва в съобщението.

Течността е иззета и изпратена за експертиза, инспектори разпитват ученици и учители за инцидента, съобщават още от ведомството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?