Следвайте ни

Имате две дози ваксина? Тези държави ви очакват през лятото

viber icon

Ако вече сте получили своите две дози ваксини, някои от най-красивите страни вече ви очакват за вашата лятна почивка. При това списъкът с държави по света, обявили, че границите им ще бъдат широко отворени за имунизирани туристи, непрекъснато расте.

Ето кои са те в момента:

Гърция

Страната ще бъде отворена за туристи от 14 май, стига пътуващите да са напълно ваксинирани, да предоставят документ за антитела или отрицателен тест за коронавирус. Работещите в гръцката туристическа индустрия ще бъдат имунизирани веднага след уязвимите групи. 

Португалия

Туристите, които са избрали за дестинация Португалия, трябва да представят сертификат за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19, за да влязат в страната след 17 май.

Хърватия

Напълно ваксинирани пътници от всички краища на света ще могат да пътуват до Хърватия, без да е необходимо да се изследват или да се самоизолират при пристигането си. Те трябва да докажат, че са получили и двете дози от ваксина срещу коронавирус 14 дни преди пътуването.

Тайланд

Тайланд ще започне да премахва карантинните изисквания и да отваря границите си за напълно ваксинирани пътници от 1 юли 2021 г. Популярният остров Пукет ще бъде първата дестинация в страната, която ще посреща международни туристи.

От октомври Пукет, Краби, Пхангнга, Ко Самуи, Чонбури (Патая) и Чианг Май ще бъдат достъпни без карантина за ваксинирани пътници. Пътуващите обаче трябва да прекарат най-малко седем дни в първоначалната дестинация и да планират маршрута си.

Кипър

През декември Кипър се превърна в първата държава-членка на Европейския съюз, която обяви, че планира да премахне изискванията за влизане в страната за ваксинирани пътници, припомня pochivka.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?