2374

Илон Мъск все пак размисли, ще купува Twitter

Милиардерът Илон Мъск предлага да продължи със сделката за компанията зад социалната мрежа "Туитър", месеци след като се отказа от нея. За това разказват източници на "Ройтерс" и "Блумбърг", а борсите вече реагираха с рязко поскъпване на платформата: акциите ѝ скочиха с 12%.

Според тази информация цената е 54.20 долара на акция - толкова, колкото предлагаше и през пролетта. "Ройтерс" отбелязва, че така най-богатият човек в света все пак ще застане начело на една от най-влиятелните медийни платформи след месеци на несигурност.

Така Мъск се връща към обявената сделка на стойност 44 млрд. долара, която "Туитър" прие. Десетина дни преди това той отправи офертата, съпроводена от заплахи към компанията.

Мъск бе изправен пред съдебно дело заради отказа си от сделката с аргумента, че делът на спам-профилите и ботовете бил много над стойностите, публично посочвани от компанията. Срещата на Мъск и представители на "Туитър" в съд в Делауеър бе насрочена за 21 октомври. При загуба Мъск можеше да бъде задължен да купи компанията.

Изглежда, Мъск е отправил предложението в писмо до "Туитър", а за него съобщават на "Блумбърг" запознати с въпроса, пожелали да запазят анонимност. Ако информацията се потвърди, той вероятно ще избегне съдебна схватка за едно от най-оспорваните придобивания в историята, отбелязва агенцията. В знак, че тази битка може да е с отворен край, Мъск започна продажба на акции, с които да си осигури наличност.


Самият Мъск, със своите 107 млн. абонати, е сред най-известните потребители на социалната мрежа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?