49

Илън Мъск в Израел: Ще направим всичко, за да спрем Хамас!

Американският предприемач Илон Мъск посети Израел, където разгледа кибуц, нападнат миналия месец от "Хамас", и се срещна с висши ръководители

Милиардерът се присъедини към израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в Кфар Аза, който беше щурмуван от ислямистката групировка на 7 октомври. Кфар Азза беше един от над 20-те града и села, нападнати от бойци на Хамас. Преди нападението кибуцът е бил проспериращо място с училище, синагога и население от над 700 души, пише euronewsbulgaria.com.

"Ние трябва да демилитаризираме Газа след унищожаването на "Хамас" и да дерадикализираме палестинската територия", заяви Нетаняху по време на разговор с Мъск. Трябва да възстановим Газа и се надявам да получа помощта на нашите арабски приятели за това",

заяви още Нетаняху на Мъск. Той изрази надежда, че ще бъдат подновени дискусиите за нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия.

Мъск е критикуван за разпространението на думи на омраза в "Екс", откакто той пое контрола над социалната мрежа през октомври 2022 г. Но по време на посещението му в Израел той призна:

"Беше емоционално труден ден, когато видях местата, където са убити толкова хора. А също и да гледам видеото, в което убийците се радват. Да празнуваш убийството на невинни хора е изключително обезпокоително. Затова трябва да направим всичко необходимо, за да спрем. Тези хора са хранени с пропаганда още от детството си. Ето колко силно може да повлияе пропагандата върху съзнанието на хората,


заяви Илон Мъск.
 

Постигнато е било принципно споразумение за използването в Израел и в ивицата Газа на услугите за достъп до интернет чрез сателитната спътникова мрежа "Старлинк", собственост на предприемача.

Мъск се срещна в Йерусалим и с израелския президент Исаак Херцог и Бени Ганц, бивш министър на отбраната, който сега е част от специален военен кабинет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
окупация в 21-век

окупация в 21-век

28.11.2023 | 15:18

А какво казва за хилядите загинали палестински деца в Газа от израелските бомбардировки?

Отговори
2 3
Каза

Каза

29.11.2023 | 05:35

Че си тъъпанар.

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?