4232

Идва ли краят? Украйна ще разгроми Русия, предприемайки това...

За да победи богатата на ресурси Русия, Украйна трябва да прибегне до партизанската тактика "удари и бягай". 

Това пише в статия за американското издание The Hill Уил Маршал, основател и президент на американския Институт за прогресивна политика, уточнява News.

Анализаторът разделя пълномащабната война в Украйна на два основни етапа.

На първия Русия претърпя катастрофално поражение в опита си да завземе цяла Украйна. ВСУ успява да отблъсне първата атака и да деокупира част от територията, но през лятото на 2023 г. украинската контраофанзива се проваля.

Така започва вторият етап на войната, в който Русия реализира численото си и ресурсно предимство.

Маршал отбелязва, че по-големият обем човешки ресурси и по-голямата отбранително-промишлена база позволяват на Русия да изземе стратегическата инициатива на фронта. Въпреки това руската победа съвсем не е по-вероятна от руското поражение.

Според анализатора, за да се измъкне от лапите на руската военна машина и да промени ситуацията в своя полза, Украйна трябва да прибегне до "партизанска тактика".

Това може да бъде третият етап на войната, в който Украйна може да изтощи по-силен противник с по-малко сили.

Маршал съветва украинците да избягват изтощителните боеве, като пестят хора и техника, за да могат да реагират на промените в ситуацията на фронта. Ако Западът продължи да захранва украинската армия с военна помощ, това ще помогне да се компенсира предимството на Русия в жива сила и оборудване, пише БЛИЦ.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?