Следвайте ни

И вятърът има празник, чества се днес

viber icon

Световният ден на вятъра е международно събитие, което се отбелязва ежегодно на 15 юни. Традицията започва първо в Европа през 2007 г. и придобива световно измерение две години по-късно.  

Вятърният сектор е и най-бързо развиващият се сектор в много региони по света. В повече от 75 страни по света вятърните централи са в експлоатация, генерирайки енергия от чисти и възобновяеми източници. Хиляди хора са ангажирани да произвеждат енергия от вятъра, но за много хора вятърната енергия е мистерия.

Световният ден на вятъра е повод да се посетят вятърните централи, да се получат отговори от експерти, да се вземе участие в събитието и да се разбере всичко за вятърната енергия. Този ден е изключителна възможност да се напомни на хората по света, че може да се постигне истинска енергийна революция, свързана с начина на произвеждане на електроенергия, спестяването на милиарди тонове CO2 и създаване на много нови работни места.

Световният ден на вятъра е и ден за откриването на работата, която са свършили пионерите по света в тази посока. В повече от 75 страни в целия свят работят вятърни паркове, които произвеждат енергия от чист и възобновяем източник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?